© Rootsville.eu

Andy Santana and The West Coast Playboys
Watch Your Step!

review: Freddie
©Rootsville 2015

Wanneer iemand als een Anson Funderburgh  laat weten dat een andere gitarist speelt zoals hij zelf moet dit toch al wat betekenen, en dan hebben we het over deze Andy Santana.
Jump blues en meer bepaald West Coast Swing is die tak van de blues die je in je speler moet deponeren om de blues van je af te spelen, en daar is deze Andy Santana met zijn West Coast Playboys nu eens een schoolvoorbeeld voor.

Na zijn album ‘Take Me With You’ uit 2007 heeft deze toch al beetje veteraan van de blues onderdak gevonden bij Delta Grooves Production. Met zijn album ‘Watch Your Step!’ brengt hij hier een 13-tracks album op de markt om je in een oogwenk ‘happy’ te gaan voelen. Met een keur aan collega’s zoals o.a. Kid Andersen en Rusty Zinn is dit een ‘plaatje’ geworden om uren naar te gaan luisteren.

Naast zanger is deze Andy Santana ook een begenadigd ‘harper’ en gitarist en dit alles samen geeft hem de prefecte mix om deze jump blues op ons los te laten. Aan zijn zijde staat Kid Andersen die we natuurlijk ook kennen van bij Rick Estrin. Met een conversatie samen met Kid Andersen begint dit album aller vrolijkst met het nummer ‘Knock Knock’ en voor diegene die deze Andy Santana willen associëren met een lokale band dan verwijzen we die personen graag naar onze Doghouse Sam & His Magnatones…Knock Knock ;-)

Na Kid Andersen krijgen we dus ook Rusty Zinn te horen en op de titeltrack van dit album krijgen we ze beiden te horen. ‘Playgirl’ is nog zo een West Coast Swing-ding als voorbeeld van een juiste mix tussen oldskool rhythm & blues… ‘You May Not Now’ is opnieuw zo een swingend deuntje waarop we Bob Welsh te horen krijgen aan de piano, een nummer ook waar Andy Santana lekker swingt op de ‘harp’.

We moeten wachten tot #8 met ‘Can’t You See’ alvorens we een eerste maal naar adem kunnen happen, dit slowbluesje met een Anthony Paul op de leadgitaar en diezelfde Bob Welsh aan de barrelhouse keys!. Daarna is het terug naar de lekker jump blues waarmee Andy Santana and His West Coast Playboys hier ons gedurende 13 nummer mee hebben verwend….and what’s wrong with that!

Tracks:

01 Knock Knock
02 Watch Your Step
03 Playgirl
04 One Way Love Affair
05 Love Sickness
06 You May Not Know
07 No Double Talk
08 Can't You See
09 Take Me Back
10 Greaseland
11 You Smell Like Cookies
12 What's Wrong
13 Go On Fool

more info:

year: 2015

artist: Andy Santana

label: Delta Groove Music

distribution: Amazon -I-Tunes

the band:

Andy Santana (vocals, harmonica)
Kid Andersen (guitars, acoustic bass, backing vocals & percussion)
Rusty Zinn (rhythm guitar)
Bob Welsh (guitars, piano & Rhodes)
Anthony Paule (guitars)
'Mighty' Mike Schermer (guitar)
Lorenzo Farrell (keys & Hammond)
Nate Ginsberg (Keys, Hammond & Rhodes)
Mike McCurdy (bass)
Mike Phillips (bass)
Robi Bean (drums)
June Core (drums)
D'Mar (drums)
Frankie Ramos (tenor sax)
Eric Spaulding (tenor sax, backing vocals)
Jack Sanford (baritone sax, backing vocals)
Manny Angel (trumpet, backing vocals)
Lisa Leu Andersen (backing vocals & percussion)