© Rootsville.eu

Boogie Beasts (B)
Come and Get Me

review: Freddie
©Rootsville 2015

Eén van de beste verstandshuwelijken tussen Vlamingen en onze landgenoten uit Wallonië is zonder meer het ontstaan van de Boogie Beasts. In perfecte harmonie besloten ze van ieder taalbarrière 2 muzikanten samen te brengen om deze ‘beesten’ vorm te geven.

Uit Wallonië kregen we Mathias Dalle aka The Goon Mat en Fabian Bennardo aka Lord Benardo die we beiden uiteraard kennen van Stinky Lou and The Goon Mat feat. Lord Benardo, en later onder hun beiden het gekende roots-blues duo, wisten in een korte tijdspannen hun 'blues' hier ten lande te verkondigen. Aan onze kant van de taalgrens vonden ze Jas Jaspers en Gert Servaes. Deze twee Limburgers hebben bij ons uiteraard een rijk en gevarieerd muzikaal verleden, en kennen we uiteraard ook van o.a. bij Voodoo Boogie.

Stinky Lou & The Goon Mat brachten hun debuut album ’Fat Sausage For Dinner’ uit bij Naked Productions in 2004. Later in 2007 brachten ze bij Voodoo Rhythm het album ’12 Roots ’n Boogie Blues Hits’ uit. Bij dit label was ook de single ‘What It’s All About’ verschenen en stonden ze in België en daarbuiten gekend als één van de vetste ‘Wild Roots Bands’

Voodoo Boogie Met Jan Jaspers, Gerts Servaes, Rob Vanspauwen en Wouter Haest brachten na een demo in 2004 en een EP in 2006 hun debuutalbum ‘Losing My Cool bij Naked Productions uit in 2008 . Later volgde nog bij ReMusic het album ‘This Ol’ Storm. Tijdens hun periode van ‘Losing My Cool’ raasde deze Voodoo Boogie door ons blues & roots landschap en wisten ze velen te overtuigen van hun rauwe Delta boogie waarbij ik een citaat neem uit een vorige recensie van witte MVS destijdsParty Man is dan weer de ‘story of our lives’. Althans in grote lijnen dat van mij. Het is haast verwonderlijk dat we er nog mogen bij zijn. “I live from day to day” was mijn grote devies. Een cryptografische tekst van Jaspers. “I will sail another ship, than this relationship”. Een nieuwe Charles Buchowsky is geboren. En dat alles op een hupsch boogiematisch dreunend deuntje.

Om de beleving van een concert van deze Boogie Beasts luister bij te zetten brachten ze vorig jaar hun EP ‘The Game’ op de markt. Op dit kleinood stonden toen nummers als ‘My Own Way’ en ‘Soul On Fire’ en daardoor verlangden de fans al meteen naar meer…

En meer dat is er nu met hun full album ‘Come And Get Me’ dat vanaf 2 november in de Benelux bij de platenboer te verkrijgen is. Hun ‘Promo Tour’ voor dit album start op 8 oktober in Charleroi in samenwerking met de organisatoren van DLB on Stage (Devant-Les-Bois). Later doorkruisen ze het land met optredens in Hasselt, Oud-Turnhout, Blaublues Festival, Gent, Leuven, Lessines en Overpelt. De ‘Boogie Beasts’ hebben om de traditie in ere te houden gekozen voor het ‘Naked’ label. Een label dat simultaan met de release van deze ‘Come And Get Me’ ook aan een facelift heeft gewerkt en zo kwam ‘productions’ weg te vallen.

Eerder dit jaar kreeg ik van Jan Jaspers al een heel relaas over het maken van dit album en wist toen al dat er iets moois zat aan te komen. Door hun intensief werken werd dit album vrij vlug opgenomen in de Gam Studio en later gemixt door Mathias Dalle in de Crazy Blue Stuff Studio.

Alle 11 nummers zijn nieuw en geschreven door de Boogie Beasts. Blues is nu misschien niet meteen meer de essentie van het verhaal maar hun opzwepende en diepe boogie blijft intens aanwezig. ‘Come and Get Me’ is de titel van dit album en wordt daardoor wel in de gebiedende wijs verkondigt waardoor je vast en zeker één van hun promo-concerten niet aan je voorbij mag en kan laten gaan.

Hun aanstekelijke boogie beats blijven zo nadrukkelijk aanwezig en worden veelal ervaren als een psychedelische drug zoals op de nummers ‘Blast’ en ‘Dig’. Het begeesterende harmonicawerk van Lord Benardo blijft net zoals op hun concerten ook op dit album nog een tijdje nazinderen. Wanneer je luistert naar ‘Calling My Name’ is een ‘Greasy Punk Attitude’ niet ver weg waarbij de slides tot diep in je wezen blijven doordringen. Met ‘Do Her Thing’ krijgen we een uptempo boogie waardoor je jezelf in hogere sferen wil doen belanden, een nummer dat zo uit een Quentin Tarantino film zou kunnen zijn weggeplukt. De dreigende jungle drums van Gert Servaes zijn nadrukkelijk aanwezig bij het nummer 'On My Own Again' net als de begeesterende vocals van Jan Jaspers. Net als bij hun 'live' concerten worden ook op dit album de vocals door Mat en Jan voor hun rekening genomen.

Een meer dan hoogstaand album is deze 'Come And Get Me', insiprerend en overtuigend met toch wat vernieuwende invloeden die hier merkbaar zijn bij deze Boogie Beasts. Met het afsluitende 'Like A Fool' willen ze misschien wat aan eigenspot doen, een nummer met een merkwaardige pauze en daardoor een des te meer opmerkbare climax, en om met hun eigen woorden te besluiten...In Your Face!

Een kleine anekdote nog … Het eerste woordje dat Mat’s oogappel wist uit te spreken was niet mama of papa maar gewoon….Boogie!!!! en dat zegt genoeg.


Tracks:

01. Blast
02. Calling My Name
03. Shake 'Em
04. Dig
05. Coming Home To You
06. Would You PLease Shut Up
07. Do Her Thing
08. Rainy Day
09. On My Own Again
10. Soul Keeps Crying
11. Like A Fool

 

more info:

year: 2015

artist: Boogie Beasts

label: Naked

booking: Twinstreet Bookings