© Rootsville.eu

Mary's Little Lamb
Elixir For The Drifter


© Rootsville 2017

'Elixir For The Drifter'...now it's proven that the music of 'Mary's Little Lamb' can get you drunk....

Na in 2014 onze Alt-Country wereld te hebben wakker geschud met hun debuutalbum ‘Fortune & Change’ komt bij de aanvang van 2017 ‘Mary’s Little Lamb’ met hun nieuwe ‘Elixir For The Drifter’. Op deze nieuwe hoogvlieger vinden we 12 nummers op terug waarvan er 11 nieuwe originals zijn en ‘begot’ eentje van Hank Williams om toch enig respect te tonen voor de iconen uit de geschiedenis van country & co. Voor diegene die bij ‘Mary’s Little Lamb’ nog geen belletje horen rinkelen hun muziek was reeds te horen als soundtrack van de fictiereeks ‘De Ridder’.

Voor de tracks 'Hay' en 'Forever Gone' gaan de credits volledig naar frontman Bart Hendrickx en bij de overige nummers krijgt hij hulp van de andere desperado's van deze 'Mary's Little Lamb'. Voor hun roots hoeven we nu eens niet naar Texas of Mex(h)ico maar enkel naar het Saguaro National Park van Keerbergen en omstreken al waar deze outlaws zich trachten te verschansen.

Laat u vooral niet misleiden omdat deze ‘Elixir For The Drifter’ van eigen bodem komt want wanneer je luister naar openingstrack ‘Bound For The Horizon’ kan je enkel stellen dat Morricone begin jaren 70-tig zich gelukkig mocht prijzen dat Bart & co nog niet bestonden of de spaghettiwesterns zouden zonder meer muziek bevatten hier, van ons. Meermaals wordt de baritonstem vergeleken met één van de allergrootsten maar laat Cash nu toch eens rusten en dan kunnen we eindelijk verder gaan met...Bart Hendrickx.

Voor hun mix van Tex-Mex en Mariachi  hebben ze niets aan het toeval overgelaten want ze hebben er een heus strijkkwartet bijgehaald. Niemand minder dan onze Americana & bluesgirl Kathleen Vandenhoudt is gevraagd om op ‘Saguaro’ een duet te brengen met Bart Hendrickx en zo werd de MLL’s Rehearsal Shed omgetoverd als 'Sin City Shack' van Keerbergen. Westerns behoren tot het verleden maar moest Quentin Tarantino nog muziek zoeken voor een nieuwe kaskraker….

Na de 'posse comitatus' er op uit te hebben gestuurd met 'Hold Your Horses' gaan de heren van 'Mary's Little Lamb' enigzins een andere richting uit mede en door de inbreng van banjo reizen we een beetje richting Kentucky. 'Blending In' en 'Incantation' zijn uitstekende onthaasters in onze gejaagde wereld van vandaag en het is al een kunst om in alle drukte zulke composities uit de mouw te kunnen schudden. Hemelse geluiden ook van de mariachi-trompetten.

Akkoord 'onze' Kathleen mag maar eenmaal haar kwetsbare en toch sterke stem laten horen maar met het duet 'Saguaro' zit ze er dan ook meteen 'boenk' op en voel je zo de 'state flower' van deze reuze cactus openbloeien net als het ganse nummer trouwens. Na het beluisteren van hun versie van 'Alone & Forsaken' moeten we Hank Williams toch melden dat onze liefde nu uit gaat naar Mary's Little Lamb' en daar doet de stem van Aalex Vertommen zeker haar deel in, alsof Cohen de country tour op zou zijn gegaan. Tegen het einde maken ze nog vlug een ommetje richting New Orleans met een heerlijk stukje brassband op 'Tell Me How'. Aflsuiten doen ze bijzonder melancholisch en pakkend op 'Forever Gone'.

Enkel superlatieven mogen en kunnen gebruikt worden na het beluisteren van deze 'Elixir For The Drifter' en ook al melden ze bij 'Starman Promotions' dat er geen nevenwerkingen worden waargenomen toch ben ik behoorlijk dronken van emotie, en of dit verslavend is en zo ligt nu de bal bij de MIA's.

CD release party @ Stadschouwburg Mechelen - 05 februari 19.00u
De vinyl versie is voorzien voor begin april
verdere data zie concert dates


tracks:

01. Bound For The Horizon
02. Hold Your Horses
03. Hay
04. Blending In
05. Incantation
06. Saguaro
07. El Fuego
08. Grind
09. Alone & Forsaken
10. Stray Arrow
11. Tell Me How
12. Forever Gone


more info:

year: 2017

artist: Mary's Little Lamb

label: Donor Company/Rootz Rumble

promotion: Starman Promotions (Felix Huybrechts)

distribution: Sonic Rendezvous

booking: mail

musicians:

Bart Hendrickx: vocals & guitar
Bert Cuypers: bass
Mike Van Daele: drums & percussion
Kevin Van Hoof: bugle & piano
Stijn Cumps: trumpet

special guests:

Kathleen Vandenhoudt: vocals
Astrid Gijsels: violin
Nina Van Campen: violin
Ha Thi Ngoc Phung: viola
Koen Berger: cello
Aalex Vertomme: backing vocals
Wesley Verschoren: percussion & congas