© Rootsville.eu

Big Pete Blues Band (NL)
Blues
Move2Blues (MOD) Hasselt (11-01-2018)

reporter & photo credits: Freddie

info artiest: Big Pete
info club: Move2blues


© Rootsville 2018


De nieuwjaarswensen van 'Move2Blues' bestaan ieder jaar uit een concert met een band van eigen bodem. Vorig jaar gaven onze eigenste 'Bluesbones' hier nog de aftrap van het nieuwe jaar maar daar deze hier op 22 maart hun nieuwe schijf komen voorstellen zouden ze een beetje aan overkill doen om ze ook nu te laten aantreden. Op 12 april komen Guy Verlinde & The Mighty Gators hier hun '10 years anniversary' album voorstellen en dus kiezen ze hier bij Move2Blues voor de aanvang van 2018 voor een buitenlandse band, al licht Nederland hier maar een steenworp vandaan.

Big Pete is buiten één van de beste 'smoelschuivers' in Nederland maar is ook internationaal een gevestigde waarde. Samen met de leden van de 'Red Devils' leverden ze vorig jaar in Europa een vlekkeloos parcours af met hun 'Lester Butler Tribute'. Een tour waarbij ze ook het voorprogramma van ZZ top kleur gaven en zij brachten het 'Live' ;-). Buiten Nederland werd Pete's talent destijds opgemerkt door de CEO van Delta Groove, Randy Chortkoff (1950-2015) (spotlight).

Deze kennismaking openden daardoor de deuren voor internationaale erkenning en Big Pete verscheen zo op het album 'Shake For Me' van de 'Mannish Boys uit 2010. Naast projecten met 'The Strikes' en 'The Backbones' ging Big Pete later aan de slag met zijn eigen 'Big Pete Blues Band'. Oktober 2011 werd voor Big Pete bij Delta Groove zijn solo debuut met het album 'Choise Cuts' met medewerking van onder meer Kim Wilson, Paul Osher, Kid Ramos, Alex Schultz, Kirk Fletcher e.v.a, een album waarmee hij in 2012 wereldwijd als 'Best New Artist Debut' werd verkozen.

Samen met 'The Red Devils' bracht Big Pete vorig jaar het album 'Return of The Red Devils' op de markt en zijn laatste album met zijn band dateert van 2016 met het album 'Live At Bluesnow!' (album report), een album met daarop Mike Welch, Kid Ramos en Anthony Geraci. Een album dat in 2014 werd opgenomen op het Zwisterse bluesfest. Vanavond laat hij zich begeleiden door Sander Kooiman op gitaar en de ritme sectie die bestaat uit Roelof Klein (bass) en Jody van Ooijen (drums) die de herstellende 'Wuff' kwam te vervangen.

Bijna 'Just On Time' kwam Danny zijn beste wensen overbrengen aan een toch volle club hier in de MOD. Aanwezig ook heel wat blues muzikanten maar ook toch wat festival promotors zoals, Blues Traffic (NL), Zilst Blues & Rock (NL), Limburg Roots Festival, BE-Mine Blues, Rock & Blues Night (Music for Kids) en ook Gevarenwinkel (al is de Vic nu een independent outlaw:-)). Hookrock zullen we dan ook maar vermelden al is Ivan er hier altijd bij omdat hij op de 'corvee' lijst staat als 'spinner' voor de after-party.

De liefhebbers van 'Lester Butler' (1959-1998), en dat waren er hier tamelijk wat vanavond, moesten nog een paar nummers wachten want Big Pete kondigde aan dat hij er klaar voor was met Willie Dixon's zijn 'I'm Ready'...I'm ready for you, I hope you're ready for me was dus een overbodige vraag en meteen zat iedereen hier in de juiste flow en waren de feestdagen al vergeten. Ready for the blues in 2018! Eerst nog even laten verstaan dat hij een 'Business Man' is en dan zijn we hier vertrokken voor een onvergetelijke 'Lester Butler Tribute' met nummers als 'Blackwater Roll'. Ook 'stringbender' Sander Kooiman mocht en kon zich uitleven hier in Hasselt en met 'I've Got My Eyes On You' deinden we reeds einde van de eerste set.

Naturalmente stond bij Pete's tweede deel ook nu Lester Butler in de spotlights. Ook al werden de 'Red Devils'onsterfelijk als band van Lester toch zijn ook de opnamen met Mick Jagger legendarisch geworden en toch kwam er aan het sprookje van deze band een einde. Na de split van de 'Red Devils' lkwam Lester Butler als frontman in beeld bij '13' met daarin Kid Ramos, James Intveld en Johnny Morgan, en later ook Alex Schultz. Van het album met '13' begon Big Pete dit tweede gedeelte met 'Devil's Daughter'. Na de shuffle 'Black Hearted Woman' kregen we ook nog een verdere bloemlezing uit het repertoire van Lester Butler met een beklijvende 'So Low Down' waar de zang even werd overgenomen door 'onze' Wout.

Met 'Keep It To Yourself' van SBWII ging het richting einde van de avond en op 'I Wish You Would' mocht Jody van Ooijen de rol van Bill Bateman even invullen met een stevige solo...of was het die van Wilfried Maes aka 'de Wuff' ;-). In alle geval hebben we hier een mooi beeld gekregen van Lester Butler met een uitgebreide setting uit de beide legendarische albums 'King King' en '13', waarvoor dank, met ook nog onze beste wensen en een succesvol 2018 voor Move2Blues.

Don't Forget nog meer harmonica blues op donderdag 8 februari met de Matyas Pribojszki Band en geloof me dat zal vuurwerk geven...