© Rootsville.eu

Shorty Jetson & His Racketeers
CD release party
PC Mollenhof Poederlee (03-03-2018)

reporter & photo credits: Vanessa


info club: PC Mollenhof

info band: Shorty Jetson

© Rootsville 2018


De eerste keer dat ik Shorty Jetson zag/hoorde was op Rolmo's Roots Rock in Zonhoven. Toen ze hem aankondigden werd het meteen drukker vooraan aan het podium en bij de eerste noten wist ik meteen waarom. Deze jonge kerel wist met een hoog Elvis-gehalte in zijn stem meteen de zaal in te pakken. Hij zingt niet alleen goed, met de juiste moves weet hij jong en oud te entertainen.  Ondertussen is hij samen met zijn Racketeers, drummer Omar 'Animal' Hauari, leadgitarist Rolf Hartogs aan de Telecaster en bassist Kris Muyldermans een graag geziene gast op vele podia zowel in binnen- als buitenland. Zijn vele fans keken dan ook halsreikend uit naar zijn eerste CD en eindelijk is het dan zover. Op hun facebook pagina heeft hij met veel trots hun CD met de evidente naam ‘Shorty Jetson and his Racketeers’ voorgesteld. Maar de enige echte officiële release is voorbehouden voor zijn hometown in PC Mollenhof in Poederlee.

Vroege vogels werden getrakteerd op de muziek van DJ Mr Zazou. En om 21u30 opende Robin (Shorty Jetson) de avond met iedereen te bedanken die deze avond voor hem naar het Mollenhof gekomen is. Om daad bij zijn woorden te voegen verloot Robin zijn eerste gitaar onder de aanwezige die van deze avond een leuke post plaatsen op zijn facebook pagina! Als dat niet een gemeende merci is…

Beginnen doen we deze avond met het dessert, de band Tiramisu. Als je de vertaling van tiramisu opzoekt krijg je ‘lift me up’ of ‘cheer me up’. Dit inspireerde drie vrienden uit Merksplas, Stijn (drummer), Jonas (viool/clarinet) en Marijn (gitaar) om de muziek die ze maakten een hoger feelgood niveau te geven. Ze zochten 2 extra muzikanten Charlotte (zang) en Ben (bass) en begonnen de band ‘Tiramisu’. Met als missie om net al het dessert het volk op te vrolijken en een goed gevoel te geven. Hiervoor gebruiken ze reggae, dub, jazz en enkele old school hits.

Met enkele eigen nummers op zak brachten ze een eerste EP ‘Sumo’ uit. En zoals ze gekend zijn kregen we een bonte mengeling van muziekgenres van eigen nummers en covers met een twist zoals 'Ain't No Sunshine' van Bill Withers. ‘Island in the Sky’ en ‘My Baby Bomb’ zijn van eigen makelij. Meer dan een uur brachten ze de ene hit na de andere en werd de zaal opgewarmd voor Shorty Jetson. Met ‘Home’ (is where the hart is) bedankten ze Robin voor deze kans om niet ver van hun thuishaven op te treden.

Om 23u is het dan eindelijk aan Shorty Jetson om zijn nieuwe cd voor te stellen. Dat Robin naast goed zingen ook nog leuke nummers kan schrijven bewijst hij met 'Evil Johnny' en 'Real Disease'. Diegene die naar hier gekomen zijn voor een volledige rockabilly avond zijn eraan voor de moeite. Met de juiste swung en 'East Bound and Down' gaan we verder in het country genre. We zijn nog maar enkele nummers ver en de jack en het hemd van Robin moeten er al aan geloven en dit naar de zin van de vele jongen dames vooraan het podium.

Naast nummers van zijn eigen cd is er ook plaats voor andere songs ‘Devil In Me’ is er eentje van. Maar het draait hier vanavond om Shorty Jetson en dat zullen ze in Poederlee geweten hebben! Technisch liep het even fout toen ze de video van ‘Lite Me Up’ wilde projecteren, maar Robin maakte dit meer dan goed met deze intieme country ballad. Een beetje gek doen en sfeer erin brengen deden ze met 'Dig A Hole'. ‘Why Do I Always Drink Too Much’ is iets wat meerdere zich aan het einde van de set wel zullen afvragen. En even leek het dat het gedaan was voor deze avond, maar niet zonder zijn meest bekende nummer ‘Knock Knock’ als bis gespeeld te hebben.

Dat deze cd een schot in de roos is twijfelt hier niemand nog aan en dat we nog veel van Shorty Jetson and his Racketeers zullen horen is ook iets waar we zeker van kunnen zijn. Met zijn authentieke rockabilly fever zal Shorty Jetson nog menig harten van de Belgische Roots fans weten te bekoren. Omdat ze in Poederlee en omstreken niet graag naar huis gaan werd er in het Mollenhof nog tot in de vroege uurtjes een feestje gebouwd onder leiding van ‘DJ Koene with a K’.