© Rootsville.eu

Mad About Mountains (solo)
(Piet De Pessemier)
Loodscafé (13-05-2018)

reporter & photo credits: Freddie


info club: Loodscafé

info band: Mad About Mountains

© Rootsville 2018


Op sommige plaatsen in het land zijn de clubconcerten al aan een rustpauze toe maar in het 'Loodscafé' gaan ze nog verder tot aan het gaatje. Hier in Aarschot hebben ze geen bang dat het net een concertje teveel zal worden doordat het gezellige café steeds gevuld is met muziek liefhebbers en dit scheelt uiteraard een slok op de borrel. Op 10 juni leggen ze er hier dan ook daadwerkelijk de riem eraf maar op deze zondag namiddag zal het nog eerst even genieten worden met niemand minder dan Piet De Pessemier.

Piet De Pessemier kennen de ingewijden van de groep 'Monza' maar zeker ook met zijn eigen groep 'Krakow'. De succes formule 'Winterland 76' ligt al even achter ons meer recent zagen we hem ook nog aan het werk met 'LeNoise' op Hookrock Indoor. Vandaag geen' Crazy Horse' maar grasduinen uit zijn eigen repertoire en dit van zijn geliefde voorbeelden. Ook geen bandleden aan zijn zijde maar gewoonweg solo, Piet en zijn gitaren, dus hold your horses...

Sinds het ontstaan van de singer-songwriters corner hier in het Loodscafé zijn er al heel wat aangename zondagnamiddagen de revue gepasseerd en komt dit etablissement steeds vol te zitten og het nu winter- of summertime is. Met het repertoire dat Piet ons brengt zitten we niet op één of andere 'rodeo' maar ergens in alle rust op een 'front porch'. Geen Crazy maar een Lazy Horse, al is de Raf hier nergens te bespeuren ;-).

Meteen er boenk op zoals ze zeggen wanneer Piet begint met 'Numbers', en dan zitten we meteen bij het album uit 2016. Net als Piet connected is met Neil Young heeft hij ook een spirituele band met countryzanger Glen Campbell. Het zal dan wel als een donderslag bij heldere hemel zijn aangekomen bij Piet toen Glen op 8 augustus 2017 richting eeuwige jachtvelden kwam te verhuizen. Glen Campbell leed aan geheugen verlies en het leverde Piet de inspiratie op om een nummer te schrijven over deze aandoening. Voor Glen en diegene die ermee worden geconfronteerd is er dan 'Look At Him Now'. Helemaal in de juiste 'mood' brengt Piet dan ook nog eens diens Rhinestone Cowboy'.

Je kon hier in het Loodscafé daadwerkelijk een speld horen vallen en dus had deze kroeg niet het minste weg van een luidruchtige saloon. Het enige wat je kon horen is het respectvolle applaus na elke nummer. Met het volgende 'Old Man' zitten we dan weer bij dit andere idool van Piet De Pessemier en krijgen de Young fans hier waar voor hun geld. Geld dat tijdens de pauze ook verdween in 'den hoed' want daar wordt Piet's benzine vandaag van betaald.

Ook deel twee brengt dezelfde intieme sfeer hier op de oppervlakte en is zelfs een voorbij rijdende wagen een storend element aan het worden. Het werd nog een begeesterende namiddag met een mix van eigen werk en dit van Piet's voorbeelden en geen mens die er over begon te klagen dat het zonnetje buiten scheen, we waren trouwens nog allemaal 'Out on the Weekend'.