© Rootsville.eu

Ghalia & Mama's Boys (B/US)
Blues
Spirit of 66 Verviers (13-06-2018)

reporter & photo credits: Freddie


info club: Spirit of 66

info band: Ghalia & Mama's Boys

© Rootsville 2018


De vooropgestelde week van volledige rust was er maar eentje van korte duur want het gaat met de toerbus van de nieuwe band in blues-country, de '1 Time Bluez Band', richting de 'Spirit of 66' in Verviers voor een concert van Ghalia & Mama's Boys. We waren ook één van de eerste fans van deze Ghalia Vauthier, toen nog in de rockabilly scène. De samenwerking met Johnny Mastro & Mama's Boys was meteen een schot in de roos en zo tekenden we met Rootsville ook present voor de try-outs eind vorig jaar in Mechelen, Halle en Brussel. Ondertussen heeft gans blues-minded België al kunnen kennismaken met deze formatie wat ervoor ook al een platencontract opleverde bij 'Ruf Records'. Voor diegene die eerst nog wat sceptisch waren over deze band, die zijn na festivals als 'Hageland Blues & Roots Night' en het crazy aantreden op 'Goezot in 't Hofke' voor de volle 100% overtuigd. This is total madness...

Samen met Johnny Mastro, Smokehouse Brown, Christophe Gaillot, Dean Zucchero is deze Ghalia een ware openbaring op het podium. Dus vanavond hier in de 'Spirit of 66' laten we alle demonen los en wordt onze 'mojo' voor deze nacht bepaald door Ghalia & Mama's Boys.

Na een instrumentale intro van 'Johnny Mastro & Mama's Boys' komt Ghalia het podium op onder de voodoo klanken van Smokey's guitar en Johnny's harp, en beginnen ze eraan met het zinderende 'Let The Demons Out'. Hun rauwe en intense blues pas perfect bij de sfeer die New Orleans zo kan weerspiegelen. Vanaf dan wordt het concert meer en meer energieker met nummers als 'All The Good Things' en 'Hoodoo Evil Man'. Een howlin' harp en doordringende slide zijn de ingrediënten van een beklijvend optreden hier in de 'Spirit of 66'.

Na 'Wade in The Water' geraken de aanwezigen under the spell van Ghalia wanneer de eerste tonen te horen zijn van het occult aanvoelende 'Addiction'. Het invallen van de 'Mama's Boys' heeft iets van een ritueel en wordt afgesloten onder een verdiend applaus. Tijd ook dan om Johnny Mastro & Mama's Boys een paar nummers hun ding te laten doen, dit met hun doordringende blues zoals we die van hen gewoon zijn.

Back to business dan weer met Ghalia met het nummer 'Hiccup Boogie', een boogie pur sang waarna we nog steeds in de ban zijn van muzikale bezweringen en in trance geraken bij Little Willie John zijn 'I'm Shakin'. Met Etta James haar 'Tough Lover' komt Ghalia in aanraking met haar vroegere periode als rhythm 'n blues en rock 'n roll chick maar is dit helaas ook het einde van het optreden hier in Verviers.

Dit was buiten de aanwezigen gerekend en onder luid applaus en de aanmoedigingen van Françis kwamen Ghalia & Mama's Boys terug voor een 'encore'. Dit werd een onvervalst stukje rock 'n roll met '4AM Fried Chicken', en met een Smokey als onvervalste Straycat. Geweldig en dit gewoon op een woensdagavond. Nog even nakeuvelen met de band en dan terug 'onze' toerbus in...