© Rootsville.eu

The Wildwood Dreamers (US)
Rockabilly
Café Pallieter Herselt (21-06-2018)

reporter & photo credits: Freddie


info: Café Pallieter

info: The Wildwood Dreamers

© Rootsville 2018


Zo af en toe een dosis rockabilly kan zeker niet slecht zijn voor de gemoedrust en dus ging het richting "Café Pallieter" te Herselt. In een vorig leven bezocht ik dit café al eens toen het nog op de oude locatie in Westerlo was gevestigd maar sinds Hans naar Herselt verhuisde was het er nog niet van gekomen. Vorig jaar brachten deze "The Wilwood Dreamers" nog hun album 'Hiding on the Moon' uit en deze Europese doortocht zal dan wel in het verlengde ervan liggen.

Afkomstig uit "La Verne" CA. bestaat dit trio uit Danny (vocals & guitar), Nick (vocals & Upright Bass) en Aaron (vocals & drums). Het nadeel bij een rockabilly band van dit kaliber is dat je een toevlucht moet nemen tot lokale clubs en is enkel de "AB" weggelegd als je een Brian Setzer in de rangen hebt. De muziek keuze blijft dezelfde, rockabilly en wat retro rock 'n roll. Gelukkig is de temperatuur lichtjes gedaald want zomerse toestanden zijn niet altijd bevorderlijk voor optredens in een kroeg. Het publiek hier vanavond bestaat niet uit de obligate Kitties maar zelfs de blues bro's Vic & Ron zakten naar Herselt af.

Na het verorberen van een pizza waren die van "The Golden State" klaar om Café Pallieter te veroveren. Geen echte rockabilly toestanden maar een mix van deze tak met aangename retro rock 'n roll en heel wat klassiekers zoals het oudje "Drinkin' Wine Spo-Dee-O-Dee" van de "Jump Blues" singer Sticks Mcghee. Ook Buddy Holly werd er bijgehaald vanavond en zo kon iedereen nog genieten van "That'll Be The Day" dat hij in een andere era nog uitbracht samen met zijn "Crickets".

Klein en groot is moeilijk te zeggen maar jong en oud wel en zo kon iedereen hier genieten van een heerlijk ontspannende avond. Het stoorde zelfs niet toen deze "Wildwood Dreamers" er eigen originals tussen gooiden als "From The Top Of The Hill" en "Did You Have Sweet Dreams", nee hun eigen nummers weerstonden moeiteloos de talrijke klassiekers die werden gespeeld. Het leek er zelfs op dat Hans zijn "Rock-Ola" uit de sixties terug in het stopcontact had geplugd en er een resem 45-toeren schijfjes stonden af te spelen.

Van Chuck Berry's "Johnny B Good" over "Blue Moon in Kentucky" van Bill Monroe naar "Rock Around The Clock" van Bill Healy & His Comets, de klassiekers vlogen ons rond de oren. Het is deze "The Wildwood Dreamers" zelfs vergeven dat ze bij "I Got A Woman" de naam van Elvis kwamen te vermelden...Heiligschennis :-( en zo leek het erop of we allen in een aflevering van "Happy Days" met de Fonz waren verzeild. Wat niet in deze aflevering thuis hoorde waren de 'Flikken' van de Zuiderkempen die de klachten van een verzuurde buur kwamen overbrengen, en het was nog niet eens kermis in Herselt...