© Rootsville.eu

Santana (Mex)
Divination Tour
Sportpaleis Antwerpen (22-06-2018)

reporter & photo credits: Anja Cleemput


info club: Sportpaleis Antwerpen

info artist: Santana

© Rootsville 2018


Op vrijdag 22 juni 2018 om 20.00 u swingde Carlos Santana het podium en startte voor zo’n 7500 genieters van het betere werk met ‘soul sacrifice’ met beelden van Woodstock op het scherm achterhet podium. De vingervlugge gitaarriffs volgden elkaar op zoals ’Jin-Go-Lo-ba’, ‘Evil Ways’, ‘a love supreme’ (John Coltrane cover),.’oye come va’. Kortom alle hits passeerden de revue.

Zo volgden ook ‘Black Magic Woman’, ‘Samba pa ti’ en ‘Heart and soul’. De 70-jarige Carlos Santana had er plezier in en bespeelde zijn gitaar even onstuimig als 40 jaar geleden. Toch leek het publiek het er niet warm of koud van te krijgen. Met het trage nummer ‘Mona Lisa’ waar uiteindelijk iedereen begon mee te zingen en een grote meningte op de parterre naar het podium stormde kreeg hij het publiek toch mee en het feest barstte los en bij het nieuwe nummer ‘A sin’dat ze voor de eerste zouden spelen, schakelde de band een versnelling hoger en kwam de interactie met het publiek goed op dreef. De band bestond uit 1 drumster, twee percussionisten, drie gitaristen waaronder Santana, en een toetsenist. Tevens werd de band versterkt door 2 zangers Andy Vargas en Ray Green.

De fans op de buitenringen van het sportpaleis zongen en dansten mee op de tonen van ‘Maria Maria’, ‘Smooth’, ‘Donald Trump kiss my ass’ en ‘Corazon espinado’. Tijdens ‘Foo Foo’ en ‘Toussaint l’ouverture’ leek de band zich over te geven aan het beter jamwerk. De sfeer zat er goed in en zo strandden we uiteindelijk bij ‘Are you ready People’ een drumsolo om u tegen te zeggen van Cindy Blackman, de echtgenote van Carlos, die destijds ook drumde bij Lenny Kravitz. De drumsolo was dan ook één van de hoogtepunten van de avond. Ook de andere leden van de band kregen hun solomoment. Zo komen we uiteindelijk bij het schitterende ‘Roxanne’ en dus ook aan het einde van een fantastisch concert.
We zagen een 70-jarige meestergitarest die nog lang niet bejaard is, de ziel uit zijn lijf speelt en er hopelijk nog jaren mee doorgaat.