© Rootsville.eu

Funke and the Two Tone Baby (UK)
OMB
Café Pallieter Herselt (12-07-2018)

reporter & photo credits: Freddie


info band: Funke and the Two Tone Baby
info club: Café Pallieter

booking: Quiet Crowd (Koen Stynen)

© Rootsville 2018


Ergens tussen "Sjock" en "Blues Peer" is het telkens weer volledig de batterijen opladen geblazen maar na een paar dagen begint het alweer te kriebelen. In het festival seizoen is er uiteraard weinig of niets te beleven in de clubs maar toch heeft Hans van "Café Pallieter" te Herselt het nodige gedaan om diegenen die thuis blijven van de festivals toch nog te verwennen. Op de affiche stond een "OMB" uit de UK. Iemand die moeilijk in een categorie is onder te brengen maar wel blues als hoofdaandeel heeft tijdens zijn concerten en dus ging het op donderdagavond richting Herselt voor "Funke and the Two Tone Baby".

Toch weer niet zomaar iemand want vorig jaar kwam deze "Funke en de Two Tone Baby" een festival-tour van maar liefst 40 festivals af te werken met voorprogramma's voor onder meer 'Skinny Lister', 'Beans on Toast', 'Hayseed Dixie' en 'Mercury Prize' genomineerden 'De Comet is Coming'. Zijn muziek herbergt een mix van alt-blues, rock, Indie, funk en hip-hop, feitelijk kan je hem in elk genre onderbrengen niet onwaarschijnlijk dat hij dus ook thuis hoort op lounge-gebeurtenissen.

Zijn instrumenten zijn een akoestisch versterkte gitaar enkele mondharmonica's en een hele hoop technische toestanden om onwaarschijnlijke loopings te creëren. We spreken hier niet van een fingerpicking artiest maar de vinger-en voetensnelheid waarmee hij zijn loopings tot stand brengt spreken boekdelen. Wegens zijn uitgebreide loopings kan je hem gaan vergelijken met onze Steven De Bruyn in extase. Al meteen heeft hij iedereen mee en zelfs bij het tweede nummer volgt er al een al dan niet ingestudeerde sing-a-long.

Ook op gebied van beatboxing scheert hij hier in 'Café Pallieter' hoge toppen en dit wordt allemaal geïntegreerd in zijn nummers alsof er een hele band op het podium staat. Onwaarschijnlijke ritmes worden ten gehore gebracht en met enkele albums en een EP op zijn actief kan je hier moeilijk van een ééndagsvlieg gaan spreken. Creatief en inspirerend kan je deze "Funke en de Two Tone Baby" zeker al gaan noemen.