© Rootsville.eu

John Fairhurst (Duo)(UK)
Blues - Rock
Pallieter Café Herselt (09-08-2018)

reporter & photo credits: Freddie


info band: John Fairhurst
info organisatie: Pallieter Café

booking: Quiet Crowd (Koen Stynen)

© Rootsville 2018


Collega Marcel was eerder dit jaar deze Britse rocker al gaan zien in de Missy Sippy te Gent (concert report). John Fairhurst kan bijzonder stevig uit de hoek komen en zo is de vergelijking met Jimi Hendrix nooit ver weg. Nieuwschierigheid aangewakkerd zou ik zo zeggen en in de stilte voor de augustus festivals trok ik inclusief mijn oordopjes richting 'Pallieter Café' van den Hans.

Hier in België is hij al met regelmaat te bewonderen en bij onze noorderburen speelde hij zlefs al met "My Babe" de Paradiso plat. In 2017 speelde hij liefst op meer dan 25 festivals waaronder "Glastonbury" en "The Great British Blues Festival". Ook akoestisch is deze John Fairhurst meer dan het beluisteren waar al denk ik dat dit er vanavond niet zo in zal zitten. John Fairhurst heeft ondertussen al 5 digitale schijfjes op zijn naam staan en dus maken we ons op voor John Fairhurst AKA "Wigan Jimi Hendrix" met Toby Murray als drummer. Dit onder het gezelschap van een delegatie van "Gevarenwinkel" en nu eens zonder een frisse Rodenbach. In allerijl hadden ze PA'er Daniel nog uit zijn luie zetel getrommeld om alles in goede banen te leiden.

Je voelde de welgekomen verkoeling zo meester van je maken en dit was maar goed ook want het 'Pallieter Café' bleek goed gevuld tegen de aanvang van John Fairhurst. Waar we voor kwamen kregen we, een stevige set in een mix van vettige slide, boogie en zelfs een vleugje Celtic Alt-folk. Nummers als 'Pay Day' van Mississippi John Hurt en 'Who You Fooling', beiden uit zijn laatste album 'Saltwater', vielen best wel in de smaak van de aanwezige rockers.

Uitmuntende drummer en een knap staaltje silde, zo kan je dit concert het best samenvatten. Het instrumentale primeert bij mij op het vocale en eerder de muziek om in een grotere ruimte ten beste te geven, zoals in de AB waar deze John Fairhurst ook dit jaar zal aantreden op 6 oktober als voorprogramma van de sensationele Nederlandse formatie 'My Baby'. Den Hans was hen voor ;-)

Met het volgende 'No Shelter' voelden we nattigheid, 'cause there's a storm coming CU!