© Rootsville.eu

Black Market III
Roots
Ace Café Reet (19-08-2018)

reporter & photo credits: Elke V


info organisatie: Ace Café
info band: Black Market III


© Rootsville 2018


Vorig jaar hadden Scottie Blinn en Roxanne Coverdale aka 'Black Market III' hun obligate Europese toer even 'on hold' gezet wegens het ook steeds maar stijgende succes aan de West Coast. 2018 and the are back!! Helaas zonder de populaire drumster Rhythm Turner maar wel met een nieuwe drummer in de persoon van Joey Hager, vriend van jawel de drumster van enkele jaren geleden Haley Allen. Nu dus niet in gezelschap van de mama maar met de drummer van de band.

In de spotlights van deze 'tour' staat het uitbrengen van hun nieuwe album 'Dashboard Jesus' bij het label 'Rip Cat Records' (album report). Het album is helaas nog niet volledig klaar en dus moesten we het hier maar met de nummers doen die werden gespeeld. De release is voorzien voor november maar voor Rootsville hebben we toch al aan een 'final master' kunnen bekomen zodat we het resultaat van bij Rip Cat Records als eens kunnen beluisteren.

Voor Roxy en Scottie is het 'Ace Café' een beetje als thuiskomen. Het is namelijk vanuit deze rootstempel van Chris dat ze hun 'Dashboard Jesus Tour' komen te oriënteren. Eerst weer even wennen aan de nieuwe drummer en zo steken 'Black Market III' hier van wal met een 'tribute aan Willie Dixon'. Vervolgens nog een een oudje dat we al lange tijd niet meer gehoord hadden van Scottie Blinn en nog dateert van de 'European Tiki Tour' van 2001, met name 'Boom Papa Boom'. Hell Yeah!!!

Met een mix van blues en roots is Scottie Blinn terug op zijn best en dus krijgen we na Jimmy Vaughan ook nog 'Keep on Lovin' Me Baby' van Otis Rush. Tijd om het werk uit het nieuwe album te laten spreken. Beginnen doen ze met 'Daddy Rollin' Stone' van rhythm 'n blues fenomeen Otis Blackwell. Een nummer dat werd uitgebracht in 1953. Tijd ook om er een 'traditional' van formaat te gaan bij halen en zo krijgen we een beklijvende versie te horen van 'House Of The Rising Sun', eentje dat al dateert van 1925.

Back in time dan. De tijd van het uitbrengen van het album 'Black Roses' uit 2013 met 'After Dark' van Tito Larriva. Heerlijk om luisteren die mix van donkere swamp en rock 'n roll en dus krijgen we na 'Black Roses' ook nog eens de doordringende 'Evening Sun' van J. Shines en zo belanden we bij een album van de 'Mississippi Mud', en schrijven we 2002. In het 'Ace Café' kunnen de vaste stamgasten niet zonder een beetje Cash en als echtpaar is het zo een klein kunstje om 'Ring of Fire' te brengen.

Terug een beetje blues met Slim Harpo's 'Scratch My Back' en na concert van een kleine twee uur kregen we ook nog een encore. Tijdens de bissers mocht Haley nog eens plaats nemen achter het drumstel en met Don Nix zijn 'Goin' Down' ging het dak er hier af. Black Market III speelt onder meer nog in het jeugdhuis Avilo te Affligem, de Century te Zelzate, de Bromfiets in Bonheiden. Voor andere data gelieve de kalender te raadplegen.