© Rootsville.eu

Gevarenwinkel #21
Festival (dag 1)
Varenwinkel (23-08-2018)

reporter & photo credits: Vanessa


info organisatie: Gevarenwinkel
info band: Diamonds on the Rocks


© Rootsville 2018


In navolging op het succes van vorig jaar besloot het (Ge)Varenwinkel bestuur om deze extra dag dit jaar terug in het leven te roepen. Toen leerden bijna 1.200 personen dit festival kennen bij wijze van uitnodiging om de gemoedelijke sfeer van een 'blues' festival op te snuiven. Prachtig initiatief maar wat met dit jaar? De nieuwe notabelen van Gevarenwinkel zijn in een tijdspanne van een jaar niet tot een akkoord kunnen komen welke act er nu donderdag de nieuwe 'Gevarenwinkels' naar 'den hof' van de Vic moet lokken, in de hoopt dat er uberhaubt enkele van blijven plakken. Dus de easy way maar zullen ze gedacht hebben en alles werd zo terug in de schoenen van Bruno geschoven. Een telefoontje naar de Kirri was de oplossing en ziedaar lieve vrienden...'Diamonds on the Rocks', de reprise ;-). Moesten we nu niet beter weten en indien de Kirri nog een jonge snaak zou zijn konden we met zekerheid stellen dat pa en ma Valvekens de Kirri op de festivalweide van Gevarenwinkel zouden hebben verwekt ;-)

Vorig jaar konden we ook kennis maken met het fotografisch vernuft van 'Vake', zoals hij door de vrienden wordt genoemd. Als doorwinterd gemotoriseerd paraglider wist hij toen met succes foto's te posten uit de lucht van de festival site. Dit jaar mocht onze collega Vanessa mee de lucht in om deze prachtige panorama's vast te leggen over hoe Gevarenwinkel was neergeplant in deze mooie en natuurlijke omgeving, en zoals je kan zien is het weer meer dan uitnodigend geworden. Een meer dan behoorlijke camping midden in het groen en een prachtige backstage om 'u' tegen te zeggen zijn hier op Gevarenwinkel de evidentie zelve en zo starten wij dan deze 21ste editie van Gevarenwinkel. (Freddie)

Vorig jaar was Gevarenwinkel op donderdag een gigantisch succes, dus dachten de organisatoren, laten we het dit jaar nog eens proberen. En net als vorig jaar is het podium van donderdag voorbehouden voor ‘Diamonds on the Rocks’. DE tribute band voor wie van Neil Diamond houdt!

Bij een ontmoeting tussen Kirri en Jan tijdens een jamsessie was het Jan niet ontgaan dat de stem van Kirri deze van Neil Diamond wel heel dicht benaderde. Enkel jaren later stelde Jan aan Kirri voor om iets met deze unieke stem te doen en ‘Diamond on the Rocks’ was geboren.

Onder leiding van Kirri Valvekens (gitaar en vocals) wordt het podium met nog 6 klasse muzikanten vervolledigd. Marc Van Puyenbroeck (bass), Luc Canters (gitaar), Jan Cuyvers (drums), Niels Verheest (piano, Hammond) en als backing vocals de mooie stemmen van Nathalie Van Den Meutter en Emilie Leysen. Samenbrengen ze bekende en minder bekende nummers van Neil Diamond. Doe je ogen toe en waan je terug in de tijd.

De stem van Kirri en de intonaties die hij in zijn nummers brengt omhelzen het Neil Diamond gevoel. Hun eerbetoon aan Neil Diamond bestaat naast zijn grote hits als ‘Sweet Caroline’ en ‘Beautiful Noise’ ook de minder bekende (maar daarom niet minder mooie) nummers. Waaronder het eerste nummer dat Neil onder zijn eigen naam uitgebracht "Solitary Man". En net als vorig jaar staat ook nu de tent weer vol enthousiaste fans die uit volle borst meezingen en de weinige plaats die nog vrij is voor het podium benutten om enkele danspassen te placeren.

Samen met Nathalie brengt Kirri het ingetogen "Oh No No" en later op de avond stond er nog een even prachtig duet met Emilie op de setlist. Na bijna 3 uur Neil Diamond muziek kunnen we wel zeggen dat weer een geslaagde donderdag avond was en een prima start voor de rest van het weekend. En ik zou zeggen tegen de mannen (en vrouwen) van Diamonds on the Rocks: ‘Tot volgend jaar!’

voorstelling van het goede doel 'de Genereuzen'
meer info

Diamonds on the Rocks