© Rootsville.eu

The Sextones (US)
Funk - Soul - Rock
Pallieter Café Herselt (13-09-2018)

reporter & photo credits: Freddie


info organisatie: Pallieter Café
info band: The Sextones

booking: Kurt (Rootstown Bookings)

© Rootsville 2018


Sommige clubs zijn reeds begonnen met het nieuwe seizoen voor 2018-2019. Hier bij Hans van het Pallieter Café te Herselt is er nooit sprake geweest van een 'zomerstop' en duurt een seizoen gewoon het ganse jaar door. Op donderdag 13 september was er het bezoek van de Amerikaanse rock-funk band 'The Sextones'.

The Sextones ontstonden in 2007 uit de Mark Sexton Band met leden die elkaar kenden vanaf 'High School'. In 2015 brachten ze hun debuutalbum uit en ervoor in 2014 kwam toetsenist Ryan Taylor de band te vervoegen waarna vorig jaar het album 'Moonlight Vision' (album report) op de markt kwam. De band bestaat naast Mark Sexton (vocals & guitar) ook nog uit Alexander Korostinsky (bass), Daniel Weiss (drums) en Ryan Taylor (keys). Met aan onze zijde de hier obligate Gevarenwinkel delegatie met Vic en zelfs de president van de bende, de Nico, zijn we klaar voor deze 'The Sextones' en om zo ook een eerste keer op de 'flikken' te wachten voor de steeds weerkerende klacht van diene ambetante buur.

Hun album klonk al veelbelovend nu nog kijken of ze het er ook 'live' zo goed vanaf gaan brengen. Niet het volle café als vanouds dus ook een meer kritischer publiek en daar moeten die van Reno, Nac-vada nu eens niet bang voor zijn want meteen zit het er, bij deze brengers can de 'West Coast Soul', boenk op. Je hoort bij deze youngsters meteen de link met soul & funk alsof ze het met de paplepel hebben binnen gekregen.

Je voelt je meteen in een rollercoaster alsof de 'Average White Band' en Al Green de handen in elkaar hebben gestoken. Soul & Funk die gerust thuis kan horen op één van de wervelende shows van spinner Rosko van weleer. Met de intro van 'Last For Ever' leg ik zelfs meteen de link met Nathaniel Rateliff. Is het nu hun eigen 'Push on Trough' of een zeldzame cover als 'Kissing My Love' van Bill Withers, deze 'The Sextones blijven bevestigingen vanaf 'note one'. Wanneer ze er dan nog eens 'Thighten Up' van Archie Bell & The Drells erbij halen borrelt hier de nostalgie bij iedere aanwezige naar boven. Zelfs enkel jonge dames hier aanwezig die met zekerheid niet weten over wie ik het nu heb kunnen nog met moeite blijven stil zitten.

Soul en Funk à volenté, maar waar blijft de rock? Wel die kwam er op het einde en zo slikten we hier alles van deze 'Sextones'. Als toemaatje kregen we nog een onvervalst stukje Jimi Hendrix en kunnen we nog enkel besluiten met de woorden...Respect! Bewezen is alweer dat het niet altijd die grote tempels hoeven te zijn om iets fantastisch te ontdekken. Het kan ook bij den Hans, en hé, deze keer zonder flikken, goe bezig ;-)

Deze 'The Sextones' komen er terug aan in de lente van 2019 (29 maart - 22 april) Nu al te boeken bij Rootstown (Kurt De Bont)

Op algemeen verzoek, de delegatie van het 'Kieken' 10 jaar geleden...
formerly known as the (Ge)Varenwinkel bitches...;-/