© Rootsville.eu

Festival of Friends Pt. 2
D-Inside - Memphis Mojo - Diamonds on the Rocks (Private Party)
De Hemmekens Zichem (22-09-20
Karine en Alain
reporter & photo credits: Rootsville

© Rootsville 2018


Samen blazen ze 101 kaarsjes uit en zijn ze al 28 jaar elkaars soulmates en daarom zingen ze iedere avond nog voor elkaar van 'I Need Your Love So Bad', we hebben het hier over Karine en Alain die hier aan de boorden van de Zichemse 'Mississippi River' er een feestje zouden bouwen dat nog lang in onze hersenspinsel zou gegrift blijven. Al maar meteen met de deur in huis vallen zeker! Deze avond stond ook in het teken van een andere onthulling en dat was dat beiden de voorbije week in alle geheim aan elkaar het 'ja-woord' hadden gegeven. Voor de 'Ollanders' onder de aanwezigen, ze waren bij de burgervader van 'Everbeur' om het zo veelbesproken boterbriefje geweest. Gedaan om dus in zonde te leven en open en bloot als man en vrouw zich zo onder de mensen te begeven, de stiekemerds maar 'That's Amore' :-).

Om dit 'special report' ook wat muzikale omlijsting te geven hebben we er zo ook enkele nummers in verwerkt. Karine en Alain moeten zo 28 jaar geleden ook al muziek diep in hun hart hebben gedragen en hun liefde misschien hebben bezegeld met het duet van BB King en Irma Thomas 'We're Gonna Make It'. Bonen zullen ze wel niet hebben moeten fretten want Alain koos voor een carrière als boeferke, daar waar Karine thuis naast haar dagdagelijkse job ook nog als rekenhof diende. Soms moest Karine haar liefde voor Alainke delen met 'Harley Davidson' maar gelukkig niet met Brigitte Bardot ;-). Tot vorig jaar staken ze beiden nog heel wat tijd en energie in Gevarenwinkel. Uit het bestuur stappen heeft zo zijn reden maar feit is wel dat muziek steeds in hun hart zal blijven swingen. Reden te meer om na hun Pt.1 van vier jaar geleden ook een 'Festival of Friends Pt.2' in het leven te roepen om zo het gevoel met de muziekscène niet geheel te verliezen. Dit privaat initiatief is dus voor 'Members Only' en dan ook geheel een gevolg voor hun 'liefde voor vrienden en muziek'.

Iedereen heeft zo zijn favoriete muzikanten en bij Alain en Karine is dat zonder meer John Hiatt en zo komen we hier ten lande uit bij Mario Pesic. Op de affiche staat dan ook 'Memphis Mojo' waarbij Mario en de Kirri de nummers van Hiatt akoestisch nieuw leven inblazen op hun 'Perfectly Good Guitar(s)' . Openen doet dit 'Festival of Friends' met de coverband 'D-Inside' om later af te sluiten met een topper van formaat, 'Diamond on the Rocks' en zal er hier ongetwijfeld het dak er af gaan. Helaas was de Jeff (Jeff Jensen) reeds geboekt in Atlantic City anders kon je ervan op aan dat ook hij hier aanwezig zou geweest zijn. Een volledig 'Free' feestje dus, want Karine, she's a Crazy Mama loves the music, and Alainke too. We weten nu niet of het nog goed zit tussen Alain en zijn 'Big Boss Man' want die was met geen ogen te bespeuren...of heeft hij misschien geen uitnodiging gekregen? Geen nood Filip'ke, 'You were Always on my Mind' al had Alain misschien wel graag een danske geplaceerd met ons 'Mathilda' en had ik bij de DJ van dienst al de versie van The Fabulous Thunderbirds aangevraagd, want beiden zowel de plaat als de real thing zijn toch tearjerkers van formaat LOL.

Buiten op de parking leek het wel of er een 'echt' festival hier in de 'Hemmekes' zou plaatsvinden en was de parking al vlug volzet met campers uit alle windrichtingen. In het verleden was ikzelf ook een gepassioneerd HD-rijder en zo vond ik het dab wel een beetje spijtig dat er niet één brother met zijne brommer tot hier was gekomen. Moesten ze hun huwelijk van te voren al hadden aangekondigd was ik er zeker van dat hun vrienden uit 'La douce France' met hun stalen rossen een erehaag hadden gevormd. Nadat één van de laatste openlucht bluesfests voorbij was en we ons bij wijlen op 'Shaky Ground' bevonden konden we al enigszins de start meemaken van de club concerten. Gevarenwinkel was een geweldige meevaller geworden op muzikaal gebied met als absolute hoogtepunt op vrijdag 'Devon Allman' en op zaterdag zonder meer 'Malford Milligan', en kon de delegatie van Gevarenwinkel zich met een gevoel van fierheid tonen hier vanavond. Gelukkig was de 'valse' start van Alain op donderdagavond toen al verteerd en kwam hij op vrijdag na de middag terug boven water, vrolijk zingend van 'Bestel Maar'. Hij moest eens weten hoe ongerust Karine'ke is geweest. Het leek wel of er een sequel van 'Hangover' in de maak was maar de echte kenners zullen het maar op 'Estaminet' steken. Eind goed al goed al zal morgen hoogstwaarschijnlijk een nieuwe versie worden herschreven maar is het nu de hoogste tijd om aan te vatten met 'Dance The Night Away'. Naast de 'free drinks' is er voor de hongerigen ook nog gratis 'Ene me Hesp en ene me Kees' and don't worry the bar is 'Open All Night'.

Het 'Festival of Friends' dan. De soundcheck was onder de deskundige leiding van den Daniel en zijne copain goed verlopen en zo konden die van 'D-Inside' ons onderdompelen is de 'New Wave' en rocksfeer van weleer. Als volwaardige 'Master of Ceremony' werd de avond plechtig geopend door de gastheer maar van diene trouw geen woord. Met hits als 'Don't You (Forget About Me)' van de Simple Minds en 'Sweet Dream (Are Made Of This) van de Eurythmics was het een klein kunstje om de eerste dans willigen tot op de dansvloer te krijgen en dit zonder polonaise. Deze vier vrienden van Alain deden hun job voorbeeldig en zo moet de zanger van de groep vanavond wel enkel kiloo'tjes lichter zijn geworden. Na 'Alive' van Pearl Jam mochten die van 'D-Inside' nog eens een laatste keer schitteren met de monster hit van 'The Scene' en zo was iedereen hier al meteen een stukje van de wereld.

Something else dan. Met Mario Pesic en zijn partner in crime Kris 'Kirri' Valvekens zit er zo een eerste tribute aan te komen vanavond. De insiders van onze blues scène weten dat deze 'Memphis Mojo' volledig in het teken staat van John Hiatt. Een bloemlezing uit het oeuvre van de maker van onder meer 'Georgia Rae' maar eerst dan nog een stukje heiligschennis. Misschien we on request om de trouw te bezegelen konden het echtpaar Alain en Karine hun liefde voor elkaar tonen en dit voor een volle zaal en onder luid applaus en als muzikale achtergrond Nick Cave zijn 'Into My Arms', zoe schoewen seg. Wedden dat ze bij het beluisteren van dit nummer morgen ze dit nog eens privé gaan overdoen!

Een 'Slow Turning' dan maar met nummers als 'Riding With The King', en zie de HD-mannen draaiden aan de spreekwoordelijke gas. Nummers die zeker niet konden ontbreken was het intieme 'Feels Like Rain' en het meer tempo gevoelige 'Memphis in the Meantime'. Toch knap die 'Perfectly Good Guitar(s)' en yep, de Mario, hij kan het! Een verdiend applaus was het gevolg.

Net als op ieder ander event spreken we ook op dit 'Festival of Friends' van een headliner en die is er in de vorm van 'Diamond on the Rocks'. Iedereen weet ondertussen dat dit de perfectie nabij is en diegene die deze 'Diamond tribute' een eerste keer beleven zullen zich zeker en vast eens in de ogen wrijven. We gaan dan ook niet een ellenlange recensie schrijven, die kan je best eens lezen op ons vorig special report. Er waren er zelfs al enkelen overdonderd door gewoon nog maar de soundcheck te beluisteren. 'Soolaimon' was de opener en hoeft het nog gezegd dat op de dansvloer geen plaats meer was. Met aan Kirri's zijde enkele klasbakken als muzikanten en een wervelend duo aan de backing vocals zou dit het absolute muzikale hoogtepunt van de avond gaan worden. Andere hoogtepunten van vannacht zullen we uiteraard van verscholen blijven.

Ook de Neil 'Kirri' Diamond had aan het jonge paar gedacht en vroeg zo Karine en Alain op de dansvloer met het nummer 'Girl, You'll Be A Woman Soon' maar nikske, geen Karine of Alain te bespeuren, ja een huwelijk schept ook verplichtingen hé, al was het voor de obligate 'huwelijksnacht' nog wel een beetje te vroeg. Dan maar verder feesten met nummers als 'Cracklin' Rosie' en 'Cherry Cherry'. Zoals we het gewoon zijn van deze 'Diamonds on the Rocks' werd het weerom een wervelende avond met de vele hits van Neil Diamond en waren sommigen al aan het wachten op de 'Ho Ho Ho'. Stiekem kon iedereen ook nog op de koop toe den Huibbe gaan kussen want die had om twaalf uur weer een jaartje bij op de teller, If You Know What I Mean.

Na enkele pakkende duetten met respectievelijk Nathalie en Emilie konden we het ook niet laten om de dames met een bloemetje te bedanken. Dan toch tijd voor de zomerse versie van de kerstman met 'Sweet Caroline' met de sing-a-long van de zaal op 'Ho Ho Ho' als gevolg. Na 'Longfellow Serenade' was het liedje van Kirri Diamond' uitgezongen maar stond Alain als 'MC' al ongeduldig te trappelen om de bissers aan te kondigen. Daarna was het nog de beurt aan 'The Nurse' die als spinner enkele grave vinyl's uit zijn 'box' wist te toveren maar niet te laat hé want Alain heeft nog andere verplichtingen...

Aan ieder feestje komt er ook een einde en 'What A Crying Shame' is dat! Karine, Alain, bedankt voor deze enorme outswinger van een geweldige zomer en 'Till Further on Up The Road' het was super en zo resten er ons morgen nog enkel de heerlijke herinneringen maar, 'C'est La Vie, You Never Can Tell' en vergeet het niet 'We'll Meet Again', dit is niet de 'End Of The Line'. Je moet het maar gedaan krijgen om een Neil Diamond op je trouwfeest te krijgen ;-)

Elkaar diep in de ogen kijkend zongen beiden die avond nog van...
We Belong Together

muzikale omlijsting van dit 'report', uitgezonderd de nummers van D-Inside, Memphis Mojo en Diamonds on the Rocks:

I Need Your Love So Bad (Fleetwood Mac)
Mississippi River (J.J. Cale)
That's Amore (Dean Martin)
We're Gonna Make It (BB King & Irma Thomas)
Harley Davidson (Brigitte Bardot)
Members Only (Bobby Bland)
Perfectly Good Guitar (John Hiatt)
Crazy Mama (J.J. Cale)
Big Boss Man (Jimmy Reed)
You We're Always On My Mind (Willie Nelson)
Mathilda (The Fabulous Thunderbirds)
Shaky Ground (Delbert McClinton)
Bestel Maar (Rowwen Heze)
Dance The Night Away (The Mavericks)
Ene Me Hesp en Ene Me Kees (Big Bill)
Open All Night (Bruce Springsteen) (Seegers Sessions - Live)
Into My Arms (Nick Cave & The Bad Seeds)
Girl, You'll Be a Woman Soon (Neil Diamond)
What A Crying Shame (The Mavericks)
Till Further On Up The Road (Eric Clapton)
C'est La Vie (You Never Can Tell) (Chuck Berry)
We'll Meet Again (Johnny Cash)
End Of The Line (The Traveling Wilburys)
We Belong Together (Ritchie Valens)