© Rootsville.eu

Black Market III (US)
Blues - Roots
De Bromfiets Bonheiden (23-09-2018)

reporter & photo credits: Freddie


info band: Black Market III


© Rootsville 2018


Wegens het enorme drukke tijdschema was ik nog niet in de mogelijkheid geweest om onze vrienden uit San Diego te gaan begroeten. Omdat de Belgische tak van hun 'European Tour 2018' eerder nogal beperkt dit jaar was konden we ze toch nog gaan begroeten in 'De Bromfiets' in Bon'hei. Het weerzien was toch hartelijk te noemen want we hadden Scottie en Roxy vorig jaar moeten missen. Ook zij hebben een druk schema en zeker nu hun nieuw album 'Dashboard Jesus' er zit aan te komen. De release is voorzien voor november maar voor Rootsville hadden we toch al aan een 'final master' kunnen bekomen zodat we het resultaat van bij Rip Cat Records als eens konden beluisteren (album report).

Nog meer dan het 'Ace Café' van Chris in Reet is deze 'Bromfiets' een beetje de bakermat van Scottie 'Mad Dog' Blinn. Het was ten tijde van de 'Mississippi Mudsharks' en later ook 'Mississippi Mud' dat hier samen met Erwin en Tom van het 'Mothertrucker Roots Agency' enkele legendarische concerten zijn gegeven. Met als hoogtepunt de bijna verbouwing van dit café ;-). Dus ook voor deze 'Black Market III' is het hier in de 'brommer' steeds weer als een thuismatch spelen en dit al sinds 14 jaar. In de geschiedenis van zowel 'Mississippi Mud' als 'Black Market III' zijn al verschillende drummers de revue gepasseerd en ook nu voor deze '2018 Tour' is er een nieuw gezicht al zullen velen onder ons de super sympathieke Rhythm Turner toch wel een beetje als gemis aanvoelen. De karwei aan de snare & toms wordt nu waargenomen door Joey Hager, vriend van jawel de drumster van enkele jaren geleden Haley Allen.

Na de obligate update onder vrienden konden Scottie, Roxy en Joey eraan beginnen met een instrumentale binnenkomer. Vrijwel onmiddellijk erna krijgen we de rock 'n roll blues van Jimmy Vaughan met diens 'Boom Papa Boom' en stemt het de blues liefhebbers bijzonder gunstig. Meteen ook werk uit het nieuwe album met 'Daddy Rollin' Stone' van rhythm 'n blues fenomeen Otis Blackwell uit 1953. Op 'Dashboard Jesus' staan er ook enkele straffe vertolkingen van een paar traditionals en eentje ervan is 'House Of The Rising Sun'. Deze traditional uit 1925 wordt hier in een bijzonder innig duet gebracht door Roxy en Scottie.

Ook de tweede set is simultaan aan de eerste. Eigen werk van vroeger en nu gecombineerd aan enkele steengoede covers. Zo mag uiteraard werk uit het succesvolle 'Black Roses' niet worden vergeten. Een andere zeer gewaardeerde traditional hier vanavond is 'Oh Mary Don't You Weep'. Bijzonder gewaardeerd is dan ook het volledig in het Spaans gezongen 'Regresare' door Roxanne Coverdale. In mijn CD archief steekt ook nog een volledige surf editie van Mad Dog Blinn en dus ook tijd voor een surfke. Iets wat ook terug werd opgemerkt is het plezier van 'ons' Eva die aangestuurd door enkele 'witte van Hoegaarden' haar dancin' moves had teruggevonden. Na een paar jaar van mekkeren mijnentwege verscheen dan ook terug de zeer gesmaakte versie van Freddie King's zijn 'San-Ho-Say' op de setlist van BMIII. Time flies when you're having fun en zo kwam er dus ook een einde aan deze 'Bromfiets/BMIII Reünie 2018'.

Gelukkig gaan ze hier niet weg zonder enkele bissers en zo viel alles terug in de goede oude plooi met vooreerst de intense en uitzonderlijk knappe versie van Jimi's 'Voodoo Child'. Scottie kon dus ook niet buiten onze vraag van Goin' Down' van Don Nix en dit was dan het absolute hoogtepunt van een ol'school Scottie 'Mad Dog' Blinn en zijn Black Market III. Om enigszins met de traditie te breken en in enig contrast met gisteren klonk het na een vermoeiende nacht van, Vic twee Spa ;-).
Thibeau, the youngest Scottie & Roxy fan
(on the guestlist since he was 4 weeks old)