© Rootsville.eu

Shotgun Sally
Kroegaarden
't Nieuwhuys Hoegaarden (06-10-2018)

reporter & photo credits: Freddie


info organisatie: 't Nieuwhuys
info band: Shotgun Sally


© Rootsville 2018


Wat is er nu beter dan de heerlijke BBQ van Hookrock te laten verteren met wat ol' school rock 'n roll? Op de terugweg even halt houden bij de befaamde kroegentocht in Hoegaarden oftewel "Kroegaarden". In het dorp van de "Witte", en dan hebben we het niet over de deugniet van Zichem maar over het bier van Pierre Celis, ligt één van mijn favoriete etablissementen "'t Nieuwhuys" aka bij Jan en Mieke. Een "Witte van Hoegaarden" zal hier in "'t Nieuwhuys" niet al te vlug worden gedronken want het café doet tevens dienst als brouwerij. "Alpaïde" en de "Cuvée van de Generaal" zijn onder meer de brouwsels die hier hoogtij vieren, na een begroeting van Jan en Mieke leerde ook de afgevaardigde van "Gevarenwinkel" dan ook weer "Alpaïde" kennen.

Het café werd al geruime tijd omgevormd tot een heuse muziektempel en zo vinden hier met regelmaat steeds goede concerten plaats. Zo zag ik hier vorig seizoen onder meer "Guy Verlinde & The Mighty Gators", het betoverend aandenken aan Baron Thielemans met "What A Wonderful...Toots" en de try-out van de nieuwe "acoustic tour" van Selah Sue. Vlug een belletje naar de toekomstige burgervader van "L'Ecluse" en die zou dan later in volle verkiezingscampagne ons komen te vervoegen.

Met het nieuwe seizoen dat stilaan in de clubs zijn intrede begint te doen moet ook bij Jan en Mieke het startschot worden gegeven. Dit werd voorbehouden voor deze "Kroegaarden" met op de affiche de Leuvense "Kitty" Katrien Van Proeyen met haar "Shotgun Sally". Ook deze "Shotgun Sally" heeft enkele transformaties ondergaan en zo begroeten we nu aan haar zijde Rico Vega (guitar) (Wild Deuces), Sebi Lee (upright bass) en de enige restwaarde van weleer Jimmy Van Iersel (drums). Rond de klok van 08.30PM wordt deze muziektempel dan omgetoverd tot een heuse "Happy Days". Deze "Shotgun Sally" hadden de taak toegewezen gekregen om 3 sets af te werken en begonnen aan de eerste ervan met nummers als "Ain't That Lovin' You Baby", "Tough Lover" en "Fever".

Door deze "Kroegaarden" waren enkele "die hards" van Shotgun Sally naar Hoegaarden komen afzakken en hoeft het dan nog gezegd dat de sfeer er meteen goed inzat. Alleen den diene van de "PA" was op zijn tablet nog enigszins aan het worstelen met de knoppen. Ook de directie van "Fandango Music" maakte hier bij Jan en Mieke hun intrede en die wisten dan ons weer te vertellen dat de "Kirri" ook op deze kroegentocht present zou tekenen en dus gingen we tijdens de eerste pauze op zoek naar de stand-in van Neil Diamond.

Reeds twee kroegen aangevinkt en nog steeds geen Kirri op te merken :-(. Eén van de toeristische attracties van deze "Kroegaarden" zijn enkele BOB's die met onvervalste "Deux Chevaux'kes" de bezoekers op een "Sightseeing by Night" kwamen te verrassen. Het leek wel of je hier op "5th Avenue" aan het wandelen was, dus hand in de lucht en zie een taxi stopte onmiddellijk. Onze nighttripper van dienst bleek Jeroen en hij zou ons een tripje doorheen Hoegaarden verzorgen, iets wat welgekomen was want Hoegaarden is niet zo maar een kleine landelijke gemeente. But were was Kirri? Met nog "1" kroeg op de lijst begaven we ons te voet naar een "enclave" tussen Hoegaarden en Tienen en belanden we zo na een fikse wandeling in "Overlaar". Een dorp dat wordt opgesplits in Klein- en Groot Overlaar, dit naargelang van welke kant je hier je intrede doet. Wij kwamen van Hoegaarden en bevonden ons dus zo nog in "Klein-Overlaar". Resultaat? gene Kirri en dat gaat den Dirk van Fadango een serieuze pint kosten. Nu nog terug naar Hoegaarden en waar is Jeroen 'deux chevaux' wanneer je hem nodig hebt?

Terug aangekomen in de andere voorstad van de Tienen waren we wel vrij van de overtollige geurhinder die deze "City of Sugar" teistert en en maakten we ons op voor deel 2 van "Shotgun Sally". Toch ook knap van le bourgmestre in spe Johan en zijn secretaris om zo maar in volle verkiezingsstrijd zijn campagne op te geven om aan cultuur te komen doen hier in 't Nieuwhuys'. Eindelijk eens een politieker naar mijn hart! Set "2" begon met "Heartheaded Woman", "Runaway", "Humdigger" en "I Need A Man". Wat wij nodig hadden was drank, het is trouwens een kroegentocht ;-)

Ikzelf hield me aan het borrelende water uit de bronnen van Spa maar mijn compagnon was samen met diene van 'l Ecluse' omgeschakeld naar "Orval", dit enkel om het suikergehalte in hun lichaam onder controle te houden. Alvorens set "3" er aan kwam wandelde een andere attractie dit café binnen onder de vorm de fanfare "Kermesz à l'Est". Een Waals zooitje ongeregeld die Klezmer en andere Balkan toestanden in een chaotische vorm tot leven komen te wekken met enkel maar één doel voor oegen...AMBIANCE! Na een klein kwartier onbeschrijfelijke fun konden Katrien en de haren beginnen aan hun laatste opdracht hier bij Jan en Mieke. Dus nog "A Whole Lotta Shakin' Goin' On"...

Johan's verkiezingscampange trok nog verder de nacht van Hoegaarden in en dus besloot ik maar wijselijk de "Long Way Home" te gaan aanvatten. Niet vergeten op 30 oktober geven de Antwerpse formatie "Handkerchief" hier van jetje met een mix van rock ’n roll-, ska-, balkan- en surf-invloeden. Kaarten kunnen besteld worden! 10 AM, just on time :-) Oh ja de Kirri trad op in Den Deugniet...in Haasrode LOL