© Rootsville.eu

Chastity Brown (US)
"Silhoutte of Sirens Tour"
Listwaar Oud-Heverlee (18-10-2018)

reporter & photo credits: Freddie

info organisatie: Listwaar
info band: Chastity Brown

© Rootsville 2018


Met al een hoop concerten op de teller en onnoemellijk veel albums te hebben beluisterd valt het nog maar raar of zelden voor dat je meteen van je sokken wordt geblazen. Zoiets gebeurde toch nog wel vorig jaar toen we van Hans Broere van Broere Promotion deze Chastity's album "Silhouette of Sirens" in de bus kregen. Van bij de openingstrack werd ik toen meteen aan mijn boxen gekluisterd en dit zou zo blijven tot het einde van het album. Het album is ondertussen al een jaartje oud maar pas nu is deze uit Minnesota afkomstige soulvolle singer-songwriter in onze contreien terecht gekomen voor haar "Silhouette of Sirens Tour". Haar fans werden vorige maand nog beloond, want toen heeft ze de wereld laten kennis maken met haar nieuwe single "Mad Love". Een pareltje van soulvolle songwriting wat het wachten op haar nieuwe album enkel maar des te erger maakt.

Donderdag 18 oktober stond dus ook zo al lang in onze agenda aangevinkt want dan zou ze hier in "Listwaar" even halt houden voor een concert. Het zal dan wel de normaalste zaak van de wereld zijn geweest dat Joris van "Listwaar" al de ganse morgen knarsetanden haar stond op te wachten. Met het bijna terug voltallige PR-Team van Gevarenwinkel aanwezig zou het gevaar niet enkel van op het podium gaan komen en was ik zeker dat de avond vrij geanimeerd zou gaan verlopen. Voor de nieuwe bourgemestre van L'Ecluse was er ook nog een zitje vrijgehouden maar die zat ergens vast tussen Manchester en 'de' Walen. We hadden nog even de tijd voor aanvang van het concert en met de slogan van 'Maten Makkers Maes' in gedachten volgden de eerste pintjes elkaar al vlug op en dan was er daar toch plots Chastity Brown.

Eenieder die bij de pinken was kon al vlug opmerken dat het een intiem en ingetogen concert zou gaan worden want het hier aanwezige drumstel stond onaangeroerd op het grote podium achterin de zaal. Een andere zekerheid was dat "Listwaar" hier vanavond goed vol was gelopen, dus moet Chastity Brown hier 4 jaar geleden daags na haar optreden bij Jools Holland een geweldige indruk hebben nagelaten. In haar slipstream volgde er gitarist Luke Enyaert, dit in gezelschap van een fraaie "Gretch Streamliner".

Openen doet Chastity hier vanavond met "Slow Time" uit haar album "Back-Road Highways" uit 2012 en slow zou het nog wel een tijdje duren. Tijd dan toch voor werk uit haar nieuwste album en bij de eerste akkoorden van "Colorado" ontsnapten bij een aanwezige vrouwelijke fan enkele vreugde kreetjes. Het ging dan verder met werk uit "Silhouette of Sirens" met nummers als "Drive Slow" en "Lies". Hierna liet een dorpsgenote uit Minnesota zich opmerken in de zaal waarna een respectvol handkusje door Chastity Brown richting haar landgenote vertrok. Hoe Minnesota, waar Minnesota, en de kusjes voor Varenwinkel dan :-).

Na "Back Seat" verdween de onopvallende en toch opvallende "Luke' even van het podium en vervolgde Chastity haar show solo met "The Risk". Net toen we Luke's subtiele rifjes begonnen te missen daagde hij weer op in het gezelschap van een "Westmalle Tripel", pintere gast diene Luke Anyaert. De mix van red, red wine en Tripel gaf dan als reslutaat "Wake Up" het het album en zaten we zo goed als aan het einde van dit concert. Alvorens af te sluiten maakte Chastity Brown dat ze het volgende nummer wel graag speelt met aan haar zijde haar drummer. Een drummer in de zaal? en plots zagen we de batteur van Alcatraz zich een heel stukje kleiner maken. Dus bracht ze haar nieuwste single "Mad Love" met een enorm geïnspireerde Luke die eerlijk gezegd toch enigszins de ganse avond body gaf aan het concert. "Lost" is het afsluitende nummer op het album "Silhouette of Sirens" en ook hier vanavond in "Listwaar". Nog vlug santé zeggen tegen Joris en zo maken we ons al weer op voor een volgend concert. Hé "doktoor", de sanitaire voorzienigheden zijn die kant op...

Nog vermelden dat hier in "Listwaar" elke eerste donderdag van de maand je nieuwe ontdekkingen kunt ervaren met als vaste basis de Leivense copains Alain Louie en Luk De Graaff aka Djempi & Bontempi. Op deze "Djempi & Bontempi Soirées" nodigen dit duo telkens weer een andere gast uit en op 8 november is dit Maria Spyroglou, op 6 december brengt Sinterklaas niemand minder dan Pascale Michiels hier naar "Listwaar", voor zwarte piet speelt die avond dan Joris. CU!