© Rootsville.eu

Voodoo Twinz feat. Renaud Lesire
Blues
Blauwe Kater Leuven (29-10-2018)

reporter & photo credits: Freddie


info organisatie: Blauwe Kater
info band: Voodoo Twinz


© Rootsville 2018


Maandag en "blues meeting" in Leuven, of moeten we stellen "boogie meeting" want de vertolkers van vanavond voelen zich bij deze tak van de blues als een vis in het water. Ook al is het schoolvakantie toch blijven die van de "kater" te Leuven trouw aan hun "Blue Mondays" concerten. Daar meester Jan morgen niet aan de bak hoeft is dit de uitgelezen kans om hier op een blauwe maandag samen met zijn partner in crime Gert Servaes nog eens alles uit de kast te halen. Als extra gast hebben deze "Voodoo Twinz" ditmaal geopteerd voor Renaud Lesire van "Little Hook" en dit kan je beschouwen als good mojo. In de vooravond richting Dia de Muertos hebben we allen wel een soort van ritueel om de doden te herdenken. Hier vanavond in de "Blauwe Kater" bestaat het ritueel uit boogie en hopelijk komt Screamin' Jay Hawkins om de hoek loeren voor wat Louisiana Voodoo style.

Geen gris-gris bij deze gasten te ontdekken en dus ook geen Marie Laveau al hadden we graag de avond in een zekere mystiek zien gehuld worden. De Voodoo moeten we dus enkel bij de naam van de band gaan zoeken. Een ander opmerkelijk feit is dat de president van het bekendste "kieken" in "bluesworld" op onze vraag zijn zonen naar deze locatie kwam uit te zenden, en die starten hier al onmiddellijk met een opmerkelijk ritueel, een volle plateau...Stella ;-). Genne bang Nico de Jef bleef bescheiden, ene mé ne keer ;-).

Eén van de geplogenheden hier in de "Kater" is het gezamenlijke feestmaal maar eens onze voodoo boy's daar van terug keerden stond er maar één enkel item meer op het programma en dat is, booooooogie!

Om ook de niet blues adepten op hun gemak te stellen opende het trio eerder bescheiden en haalde ze zo "Ramblin' on my Mind" van de godfather van de blues vanonder het stof en konden de kitties hier aanwezig al meteen met hun ritueel aanvangen, en dat is gewoonweg meedeinen met de ritmes van deze Voodoo Twinz feat. Renaud Lesire, en hun battle of the hollow body guitars aka Gibson vs Epiphone.

Terwijl Jan Jaspers zijn liefde verklaarde aan een zekere "Sadie" vond Renaud de tijd om de weerom volle "Kater" op een potje slide te trakteren en ook dit ging er hier op de vismarkt in als zoete koek. Tijd dan om onze Waalse vriend eens aan het woord te laten en zo bedankte die met "Shake It Baby", John Lee Hooker in da house! Er was ook één pientere onder dit trio en dat was de Gert. Om zijn beats nog beter de "Kater" in te sturen had hij gewoonweg zijn vellen en cimbalen gemerkt met "black tape", daar waar de drumsticks juist moeten terecht komen om zo de exacte voodoo grooves te komen creëren. The Black Tape Project in progress ;-)

Terug het woord aan de Jan dan. Voor zijn talrijke vrouwelijk aanhangers hier in de "Blauwe Kater" droeg hij vanavond een stijlvolle T-Shirt van Jimi Hendrix, de muziek evenwel kwam van een andere Jimmy en zo maakte deze kroeg kennis met Jimmy Reed's "You've Got Me Dizzy". Dizzy was de Jef nog lang niet of het moet van dat zwartje (voor #MeToo doelt dit op de haarkleur) voor hem zijn geweest die bijzonder verleidelijk stond te shaken, watch out Jef it's a voodoo thing!

Geen studio of single versies hier vanavond op deze "Blue Monday" maar volwaardige one side LP uitvoeringen die iedereen hier volledig in trance kwamen te brengen en zo ook Voodoo Jan's arrangement op JLH's "Going Upstairs"...alles los behalve wij, wij kozen onder dit jeugdig geweld voor een veilige terugkeer richting zorgcentrum, "De Krol" :-). De Jef en zijn copains die hebben nu de weg gevonden naar die ene iconische plaats hier in Leuven, voor vanavond omgevormd tot "The Black Cat Bone Juke Joint". They got their Mojo working tonight...

De "gris-gris" van Gert