© Rootsville.eu

24 Pesos (UK)
tiltle: Flesh &Bones
music: Blues
release date: 2019
info artist: 24 Pesos
label: Ourgate Records
promotion: Hans Broere Promotion
distribution: Continental Record Services (CRS)

© Rootsville 2019


"24 Pesos" werd opgericht in 2008 en speelden al op heel wat festivals. We leerden deze band kennen in 2009 door hun debuutalbum "Boogieworm". "Live" moest ik evenwel wachten toen ze in 2012 op "tour" met hun album "When The Ship Goes Down". In 2010 verdedigden ze nog de Britse kleuren op de European Blues Challenge. Nu is er met "Flesh & Bones" hun 5de album uit. Een album met daarop 12 nummers die elementen bevatten uit het rijke bluesverleden en waarop ze een eigen moderne Britse draai geven aan de blues.


photo Julian Burdock (24 Pesos) © Rootsville

Direct vanaf het humeurige openingsnummer van "I Am The Blues" grijpt deze plaat je vast en laat ze niet los tot het laatste nummer, een weelderige klaagende ballade genaamd "You'll Never Know", komt naar zijn laatste crescendo. De 12 nummers gaan over leven en dood, liefde en pijn en de eenvoudige komedie van gewone gewone mensen.

De kenmerken zijn doordrenkte slide en de de van whiskey doordrongen stem van Julian Burdock. Nummers als "Man Like Me" nemen je mee naar de Delta, daar waar met "Broken Hearted Man " je een slowbluesje krijgt uit de oude doos. Titeltrack "Fles & Bones" is een soort rapnummer met rauwe slide, eentje waarbij de blues toch ook komt op bovendrijven.

Opmerkelijk ook is de medewerking van namen als een Marcus Malone, Giles Roboson en JJ Milteau evenals Danny Del Toro en Katie Hector. Alle twaalf de nummers werden geschreven door frontman Julian Burdock.

tracks:

01 I Am The Blues
02 Broken Hearted Man
03 All The Same
04 You don't Want Me
05 Man Like Me
06 Flesh & Bone
07 Goodbye Sweet Angel
08 Think about You
09 Luck on your Side
10 Breakdown Paranoia Blues
11 Papa Was a Bluesman
12 You’ll Never Know

musicians:

guitar/vocals Julian Burdock
bass Luigi Casanova
drums Flippo Giangrande
keyboards Chicco Allotta

Track 3 . horns by Fabrice Gratien trumpet Arnaud Thuilliez Saxophone Sébastien Hennequet Trombone Harmonica by Danny del Toro Talking and vibes by Geno Washington
Track 4 . Harmonica by Jean-Jacques Milteau
Track 7 . Vocals by Marcus Malone
Track 11. Giles Robson ,Harmonica
Tracks 1,2,4,7,9 by Katie Hector