© Rootsville.eu

3HatTrio (US)
tiltle: Live at Zion
music: Alt-folk
label: Okehdokee Records
release date: august 23, 2019
booking: Lucky Dice Music (Sandra Zuidema)
info artist: 3HatTrio

© Rootsville 2018


Vorig jaar bracht dit "3Hat Trio" nog hun bejubelde album "Lord of the Desert" uit en ruim een jaar later volgt er een "live" album. De 'Southwest Desert' is voor dit trio zonder meer een bron van inspiratie gebleken tijdens het componeren van hun nummers. Je kan hun muziek onderbrengen in de categorie Folk maar net als bij zoveel strekkingen is er door de jaren heen een enorme breedte ontstaan. Het "3Hat Trio" ontstond toen violist Eli Wrankle 15 jaar oud was. De groep kwam bij elkaar toen zijn familie een kleine recital in hun huis hield om geld in te zamelen voor Eli's middelbare schoolorkest om op te treden in Disneyland. Na de repetitie vroegen familie-vrienden en ervaren muzikanten Greg Istock en Hal Cannon of Eli wilde jammen. Hij had nog nooit op die manier muziek gespeeld, maar stemde toe. Toen ze klaar waren, vroeg hij om meer. De groep werd geboren puur uit vriendschap, lokaliteit en muzikale chemie.

De groep woont op het platteland in het zuiden van Utah en heeft veel tijd om handen, dus besloten ze die tijd in te zetten om een geluid te ontwikkelen dat het landschap waarin ze leven weerspiegelt en de muzikale invloeden waar ze gepassioneerd over zijn. Daaruit kwam een eerste album, "Year One", dat ze in literaire termen beschreven als "Magic Realism." Deze "Live at Zion" is tevens ook een homage aan de "Zion Canyon" die welgeteld 100 jaar geleden als "National Park" werd erkend. Daarenboven wordt een gedeelte van de inkomsten voorbehouden voor het "Zion Forever Project".

"American Desert Music" kan als een algemeen begrip worden aanzien bij de muziek van dit trio. Ze creëren elektronische echos op intrumentale instrumenten. Het album bevat 9 nummers en kan als fusion worden aanzien bij "American Folk Music". Soms psychdelisch dan weer minimalistisch maar zonder meer een ongewone muziek. Ook mensen gaan voorop in hun sound en zo werd het album opgenomen in een kerk in een gehucht in Zion Cayon met de aanwezigheid van buren, vrienden en fans. Wanneer er zoiets als "Mali Blues" bestaat er ook zeker "Zion Music".

tracks:

01 Wind
02 Thelma & Louise
03 Zion Song
04 Blood River
05 Desert Triptych
06 Texas Traveler
07 Crippled Up Blues
08 Flight
09 Zion Coda

musicians:

Hal Cannon: guitar, banjo, vocals
Eli Wrankle: violin
Greg Istock: double bass, foot percussion, vocals