© Rootsville.eu

Andy Clark (UK)
tiltle: I Love Joyce Morris
music: Singer-songwriter
release date: august 30, 2019
label: Greywood Records
info artist: Andy Clark
promoter: Fatma Matar

© Rootsville 2019

 

Eclectische singer-songwriter Andy Clark (VK) brengt op 30 augustus zijn debuutalbum "I Love Joyce Morris" uit. Vergelijkbaar met de hit "My Girls" van Animal Collective of "Just As" van Tom Rosenthal, deelt Andy Clark ervaringen met het invoeren van ouderschap door zijn songwriting. Wie bij aanvang dankt dat dit een "love story" betreft zit op het verkeerde been want het betreft hier een lokale boomgaard met appels.

Andy Clark is een songwriter, multi-instrumentalist en producer gevestigd in het Verenigd Koninkrijk. Zijn eerste nummers werden gecomponeerd in de late jaren 90, op een Fostex vier-track cassetterecorder, met als gevolg drie absurd geproportioneerde kartonnen dozen zolder. Zijn muzikale invloeden zijn eclectisch, hoewel dat je zou kunnen zeggen dat hij in de 70-ties is blijven steken. Hij is onlangs begonnen met het kweken van appels waar hij een heleboel liedjes over schreef en na een tijdje werd dat stel liedjes een plaat. Het gevolg deze "I Love Joyce Morris".

Via "I Love Joyce Morris" staat Andy Clark niet alleen open om na te denken over de ups en downs in het leven,
hij bakt het ook met een ingrediënt van geestigheid. In de albumtitel "I Love Joyce Morris", wat de zijne betekent kinderen en verwijzend naar het gezegde "Je bent de oogappel", gebruikt hij de naam van de lokale appelboomgaard "Joyce Morris", die het publiek uitnodigt om de puzzel van de albumtitel op te lossen.

Beide singles hebben "Welcome to the party" en "But For You" uitgebracht, waarbij beide klinken en

teksten passen bij tijdloze klassieke singer-songwriting, "I Love Joyce Morris" dient als een aan te bieden tijdcapsule aan de fans van singer-songwriters van alle leeftijden om hun eigen acties, doelen, dromen en hartzeer terug te spoelen.

Met opener "Welcome To The Party" krijgen we een blend van Costello met de Fab Four. Het daarop volgende nummer "But For You" heeft een nogal rauw klinkend refrein en lijkt mede door het gebruik van synthesizers uit een andere periode te komen. Met "Daddy Please" komen we terecht midden in de hillbilly sound en krijgen we hier eentje out-of-the-box. "Monsters" is dan weer knap geschreven en geeft ons aangename en warme melodieën. "All Aboard" is een isntrumentaaltje dat hier op dit album verloren komt te lopen. Afsluiter is het akoestische "Apples" on the alley apple tree.

tracks:

01 Welcome to the Party
02 But For You
03 Hunker Down
04 Daddy PLease
05 Socks and Shoes
06 Monsters
07 Alistair
08 All Abroad
09 Apples