© Rootsville.eu

Ash Grunwald (Aus)
tiltle: Mojo
music: Blues
release date: 2019
label: Bloodlines
info artist: Ash Grunwald

© Rootsville 2019

 

De uit Melbourne, Autsralië afkomstige Grunwald heeft na een aantal jaren radiostilte, alweer een knappe schijf afgeleverd. De man is bij ons ook wel goed gekend, want al meerder malen het oude continent aangedaan. Ash Grunwald's eerste album in vijf jaar laat zien dat hij weet wat nodig is om een ​​rockend Chicago bluesalbum te maken. “Mojo”is een met gitaar gevulde plaat met een scala aan Australische en internationale gastmuzikanten, waarmee Grunwald een reeks nieuwe en oude nummers presenteert die op een vergelijkbare stijl zijn gebouwd.

Openingsnummer ‘Hammer’ gaat gemakkelijk het album in met wat lichte gitaarlicks, voordat het langzaam aan de eerste van vele oprechte solo's op deze release wordt gebouwd. ‘Ain't My Problem’ bevat The Teskey Brothers uit Australië en is een bouncier-melodie met een mondharmonica. De single getrokken uit dit album, 'Whispering Voice'  is een bewerking van een oud nummer dat Grunwald speelde op een stalen lapgitaar, dezang komt op het conto van Country-veteraan Kasey Chambers en bouwt voort aan een huilende Hendrix-achtige solo.

Een cover van “Rag’n’Bone Man's” ‘Human’ is het bas-hoogtepunt van het album, met collega-Australische muzikant Harry Angus James die bijdraagt ​​met een heldere trompet solo en begeleid door een schreeuwende gitaar. Mahalia Barnes en de Amerikaanse bluesartiest Kim Wilson zingen op ‘Trouble’s Door’. ‘3AM’ opent met een diepe slide gitaar en is het Delta blues nummer van het album, waarbij James weer op trompet verschijnt. De ondertussen overleden Amerikaanse muzikant Eddy ‘The Chief’ Clearwater verschijnt op ‘How Many More Years’, een nummer herwerkt uit de release van Grunwald uit 2006 “I Don’t Believe”.

Dit album is aan te raden aan degenen die bekend zijn met Chicago blues en op zoek zijn naar een plaat gevuld met levendige, cleane gitaarsolo's die minuten schreeuwen en grungy klinken , samen met diep vervormde ritmegitaren. De gastoptredens van dit album voegen iets anders toe aan elk nummer, zonder te ver af te wijken van de muziekstijl die wij van Grunwald gewoon zijn. (Marcel)

tracks:

Hammer (feat. Terry Evans)
Ain't My Problem (feat. The Teskey Brothers)
Waiting Around To Die (feat. Joe Bonamassa, Josh Teskey & Ian Collard)
Whispering Voice (feat. Kasey Chambers)
Human (feat. Mahalia Barnes & Harry James Angus)
Trouble's Door (feat Mahalia Barnes & Kim Wilson)
Mountain (feat. Mahalia Barnes)
3AM (feat. Harry James Angus & Ian Collard)
How Many More Years (feat. Eddy 'The Chief' Clearwater & Ian Collard)
Whipping Boy (feat. Terry Evans)
The Boogie
Goin' Out West (feat. Kim Wilson)