© Rootsville.eu

Bad Temper Joe & Fernant Zeste (D/B)
tiltle: Haunt
music: Blues
release date: november 15, 2019
label:
Time Zone Records
info artist: Bad Temper Joe - Fernant Zeste

© Rootsville 2019


Bad Temper Joe & Fernant Zeste kwamen elkaar te ontmoeten in 2016 tijdens een gezamenlijk concert in het Duiste Bielefeld. Het land waar "Bad Temper Joe" zijn roots liggen. De vanuit Gent opererende Jonathan Scheerlinck aka "Fernant Zeste" verliet enkel jaren geleden tijdelijk het theater om zich volledig te kunnen toe leggen op songwriting. Na enkele omzwervingen op podia zowel in België als in het buitenland besloten ze dan ook maar om samen een album op te gaan nemen, vandaar deze "Haunt". "Bad Temper Joe" bracht eerder dit jaar al het akoestische dubbel album "The Maddest Of Them All" uit (album report).


photo Fernant Zeste & Bad Temper Joe (2017) © Anja Cleemput

Het betreft hier een album met daarop 12 soms wel duistere nummers die zich bevinden op de crossraods van ballads met rauwe blues. De credits zijn op deze "Haunt" netjes opgedeeld door beide singer-songwriters. Twaalf song met telkens ook de conversaties tussen de elektrische gitaar van Fernant Zeste en de akoestische van Bad Temper Joe. Voor deze "Haunt" kozen ze Johan Scheerlinck als producer en de opnamen vonden plaats in de "Dead Cow Studio" in Zwevegem.

De twaalf nummers kennen ook een zekere kwetsbaarheid maar laten de onmiskenbare kwaliteiten van beide singer-songwriters wel toe in de spotlights te treden. Het album opent met "Don't Talk About Break-up (While I Eat)" een nummer met als rode draad het fijnere fingerpickin' werk. "Winterblues at #5 (Or Not)" zou je kunnen onderbrengen onder de noemer "Delta" waarna ze het met "Battle Cry Blues" wel een beetje donker en swampy brengen. Eentje waarin ook "TJW" zichzelf zou gevonden hebben.

Bij het lezen van de titels dacht ik eerst dat we met "Fannie Mae" terug de era zouden gaan beleven van "Smiley Lewis" maar het betreft hier een fris gebrachte country blues original. Akoestische bluesjes kunnen bij momenten niet zonder de deining van een langzame wals en dat kunnen we door beiden beleven met de daaropvolgende gebrachte ballad "Lullaby". Ook met "Little Rain" bevinden we ons way down south. "Haunt", een mix van verscheurende ballads met als afwisseling de slide ritmes. Heerlijk kom met een glas wijn na te genieten van een hectische dag.

tracks:

01 Don't Talk About Break-up (While I Eat)
02 Winterblues at #5 (Or Not)
03 Battle Cry Blues
04 Fannie Mae
05 Minstrel's Lament
06 Little Rain
07 Black
08 Lullaby
09 Shut Your Mouth
10 Nova (Nothing To Say)
11 Been A While Since We've Talked
12 All is Fine Now