© Rootsville.eu

Betsy Phillips (US)
tiltle: Like We're Talking (EP)
music: Singer-songwriter
release date: november 29, 2019
label: Independent
promotion: G Promo PR (Geraint and Deb Jones)
info artist: Betsy Phillips

© Rootsville 2019


Oorspronkelijk uit Omaha, Nebraska, is de stem van Betsy Phillips net zo sereen en rustgevend als de vlakten van haar geboorteland Midwesten. Geraakt met een vleugje verdriet maar een verzekering dat alles goed zal komen, is de stem van Phillips een manifestatie van haar standvastige en geduldige manier van denken.

Voor het maken van haar nieuwe EP "Like We’t Talking" reikte Phillips producent Dan Knobler (Lake Street Dive, Erin Rae). De opname bevat gitarist Anthony da Costa (Sarah Jarosz, Joy Williams) en bassist Ethan Jodziewicz (Sierra Hull), die beiden de stem van Phillips complimenteren met zorgvuldige aandacht voor detail en muzikaliteit. Het resultaat is verbluffend, met materiaal dat van alles raakt, van persoonlijke relaties tot het ouderlijk huis van Phillips in "We Don't Stay". Van de geluiden van "Like We’re Talking" effent Phillips haar eigen artistieke pad met een gestage en opzettelijke schoonheid.

Toen ze naar Nashville verhuisde, schreef ze zoveel als ze kon, werkte als achtergrondzangeres, werkte samen met co-schrijvers zoals Robby Hecht en Natalie Schlabs , die hielp bij het maken van materiaal voor haar EP en het dagelijks oefenen met schrijven. Ze voelde zich eindelijk klaar om op te nemen en nam contact op met producer Dan Knobler en de twee begonnen met het opnemen van "Like We’re Talking".

De EP bevat ook gitarist Anthony da Costa, en bassist Ethan Jodziewicz, beiden complimenteren de stem van Phillips zorgvuldig aandacht voor detail en muzikaliteit. Het resultaat is verbluffend en sereen, met materiaal dat van alles raakt, van persoonlijke relaties tot Phillips' kindertehuis in ‘We Don't Stay’. Maar ondanks deze ietwat melancholieke liedjes over jeugdnostalgie en verloren liefde, is het voor Phillips het nastreven van haar eigen droom haar grootste uitdaging. Uit de geluiden van "Like We're Talking" effent Phillips haar eigen artistieke pad met een gestage en opzettelijke schoonheid.


tracks:

1. Like We’re Talking
2. Yours to Forget
3. Someone Like You
4. We Don’t Stay
5. Seeds
6. Sandhills (Vinyl-only)