© Rootsville.eu

Bob Bradshaw (US)
tiltle: Queen of the West
music: Americana
release date: september 27, 2019
label: Fluke Records
promotion: G Promo PR (Geraint and Deb Jones)
info artist: Bob Bradshaw

© Rootsville 2019


De uit in het Ierse gevoren Cork "Brad Bradshaw" levert hier met zijn nieuwe album "Queen of the West" een pracht van een album af. Voor Brad zelf is dit album een zoektocht naar geloof en relegie geworden. Door zijn 30-jarige inburgering in de States en meer bepaald Boston kan hij zonder meer als een Americana toonbeeld worden aanzien.

"Queen of the West" is een aaneenschakeling van 13 nummers die ontegensprekelijk met elkaar verbonden zijn. Met als leidraad zijn warme en rootsy klankkluer werd het album opgenomen met een beperkte cast van muzikanten. Het album werd opgenomen in de "Woolly Mammoth Sound and Side Hill Studio" in Waltham, MA. in het najaar van 2018 en het voorjaar van 2019.

Er bevindt zich veel verdriet en humor in deze verhalen met hun toespelingen op westerse noties van de outlaw en de zoektocht naar geloof door religie. Mijnbouwparallellen tussen het westen van Bradshaw's geboorteland Ierland en de grenzen van het Amerikaanse westen, ‘Queen Of The West’, is in de kern een conceptalbum, maar het is een concept dat de luisteraars binnensluipt als de scènes zich ontvouwen. Hoewel de nummers door dezelfde personages worden verteld, wordt elk op zichzelf staand verhaal een stuk van een quilt die, samengevoegd, een breder verhaal vertelt.

Met een nummer als "Child" komen we terug in de melancholische werled terecht van zijn thuisland Ierland, daar waar "The Wearing of the Black" een country sfeertje met zich meedraagt. Openen doet Brad Bradshaw met de titeltrack " Queen of The West", een nummer dat in eerste instantie als zwaar beladen overkomt. Een nummer waarbij hij de bakens tussen ierland en Amerika komt vast te leggen.

"Albuquerque", meer Amerikaans kan dit Americana nummer niet worden. Het ganse album wordt doordrenkt door de warmte die Brad Bradshaw komt uit te stralen. "Queen of the West" is dan ook een breder verhaal dan je jezelf kan inbeelden. Warm en met momenten zeer weemoedig. Briljant!

tracks:

01. Queen of The West
02. Role of a Lifetime
03. Ruby Black
04. 1-800-SOSAINT
05. Child
06. The Wearing of the Black
07. High Horse
08. Story Goes
09. Albuquerque
10. Every Little Thing
11. How You Disappear
12. Take Me to the East
13. Your Song