© Rootsville.eu

Bobby Rush (US)
tiltle: Sitting On Top Of The Blues
music: Blues
release date: 2019
label: Deep Rush Records
info artist: Bobby Rush

© Rootsville 2019


Dit is de 75e carrière-release van Bobby Rush. Hij won een tiental Blues Music Awards, werd geëerd met een Blues Blast Magazine Lifetime Achievement Award en heeft nu 26 studioalbums uitgebracht. Dit is het voorbeeld van Bobby Rush. Een krachtige en soulvolle opname, Rush speelt als een jonge man die verandert in 11 nieuwe delen.

De CD begint met "Hey Hey Bobby Rush", een semi-autobiografisch leuk nummer. Een funky groove, gitaar, orgel, blazers en een fantastische begeleidingsband geven Rush de mogelijkheid om zijn ding  te doen en hij doet het. Zijn zang en harpwerk zijn traditioneel Bobby Rush –style en brengen alles in gang.

Het volgende is 'Good Stuff', een stuiterend en lief nummer met een harp en een fijne groove om het leuk te maken. Rush zingt over strakke broekjes en praat over zijn vrouw met wat de titel zegt. Bobby doet wat Bobby het beste doet: zingen over sexy vrouwen. Een funky melodie getiteld "Get Out Of Here (Dog Named Bo)", het onderwerp is een vader die de vrijer van zijn dochter achterna zit omdat ze geen goede blues hebben. Hij probeert weg te gaan naar Vegas, maar de hele familie wacht met de hond Bo. Bobby geeft ons wat harp in dit funky nummer. In  "You Got the Goods on You" is weer Bobby die zingt over zijn vrouw.

In 'Sweet Lizzy' wordt een fijne pianopartij toegevoegd aan het orgelwerk. Rush blaast een aantal koele harppartijen en de backing-zangers komen ter ondersteuning naar voren. "Bobby Rush Shuffle" is een fijn instrumentale shuffle met Rush die geweldige harplicks weggeeft. Het betere werk! "Recipe For Love" is de volgende. Een zachte country blues met akoestische gitaar en Rush's zang.

"Pooky Poo" is een jazzy nummer met een beetje gitaar, een beetje orgel en veel Bobby. Hij gaat dan weer voluit met "Slow Motionen ". "Shake Til 'You Get Enough," bevat weer wat funky snit met de band en achtergrondzangers in volle glorie. Rush maakt de set compleet met 'Bowlegged Woman'. De perfecte afsluiter van deze fijne cd. Het was drie jaar geleden sinds “Porcupine Meat”. Bobby is 78 jaar jong (hij wordt 79 in november) en hij geniet nog steeds van optredens zoals hij tientallen jaren geleden al deed. Deze schijf  is er nog eentje om toe te voegen aan zijn fantastische catalogus met uitstekende muziek!

tracks:

01. Hey Hey Bobby Rush
02. Good Stuff
03. Get Out Of Here (Dog Named Bo)
04. You Got The Goods On You
05. Sweet Lizzy
06. Bobby Rush Shuffle
07. Recipe For Love
08. Pooky Poo
09. Slow Motion
10. Shake Til’ You Get Enough
11. Bow Legged Woman