© Rootsville.eu

Brandee Younger (US)
tiltle: Soul Awakening
music: Jazz
release date: june 07, 2019
promotion: Lydia Liebman Promotions
info artist:
Brandee Younger

© Rootsville 2019


De genre-tartende harpiste Brandee Younger is er trots op haar vierde officiële release, Soul Awakening op 7 juni 2019, te onthullen. Surfing zes jaar na de voltooiing in 2013, deze acht nummers tellende collectie werd opgenomen in 2012 onder leiding van producer en bassist Dezron Douglas, en belichaamt de ambitie, kracht en esthetische idealen van The Brandee Younger Quartet, op en sinds haar oprichting. Een benchmark-opname die de collectieve schittering van de groep in de kinderschoenen houdt, Soul Awakening is een synthese van de mensen, plaatsen en momenten die Yonger het meest beïnvloedden, voorafgaand aan de creatie van het album. Het allereerste album opgenomen door het ensemble, Soul Awakening, markeert de geboorte van de artistieke signatuur van Brandee Younger en de heropkomst van de harp als een steunpilaar van de moderne populaire muziek.

Deze verzameling composities combineert naadloos twee van Younger's populaire live-composities: "Games" van Dorothy Ashby en "Blue Nile" van Alice Coltrane - beide harpisten en muzen van Younger's, die ze noemt als diepgaande invloeden. Het ensemble dekt ook "Save The Children" van Marvin Gaye als een eerbetoon aan Ana Grace Marquez-Greene, dochter van de befaamde muzikant en familievriend Jimmy Greene en zijn vrouw Nelba Marquez-Greene, die een slachtoffer was in de tragische schietpartij Sandy Hook in Newtown, Connecticut.

Soul Awakening is een groenblijvende compilatie van liedjes die de universele relevantie en urgentie van de kernidealen van de 4tet - van sociale rechtvaardigheid tot creatieve vrijheid - uitdragen en de jaren in de plank geloven. De release van dit album volgt de 2014 Live At The Breeding Ground, de 2015-verschijning van de harpiste als een gekenmerkte artiest op het album Supreme Sonacy van Revive Music / Blue Note Records en het daaropvolgende volledige album Wax & Wane, dat in 2016 is gearriveerd.


tracks:

01. Soulris
02. Linda Lee
03. Love's Prayer
04. Respected Destroyer
05. Games
06. Save The Children
07. Soul Awakening
08. Blue Nile

musicians:

Brandee Younger
Dezron Douglas
Stacey Dillard
Chelsea Baratz
E.J. Strickland

special guests:

Ravi Coltrane
Antoine Roney
Chris Beck
Freddie Hendrix
Sean Jones
Nila
Corey Wilcox
Nicole Camacho