© Rootsville.eu

Chris Bergson & Ellis Hooks (US)
tiltle: Live in Normandy
music: Blues - Soul
release date: 2019
label: Shirts Records
booking: (Belgium) Good Time Booking (Dani Vazzoler)
info artist: Chris Bergson & Ellis Hooks

© Rootsville 2019

 

Wanneer er een duo bestaat dat onherroepelijk aan elkaar verbonden is zijn dat zonder meer Chris Bergson en Ellis Hooks. De in New York wonende Chris Bergson hebben we dankzijn promotor Dani Vazzoler van "Good Time Booking" de laatste jaren al wel kunnen bewonderen op onze podia. Zo was hij de redder in nood op de "Gevarenwinkel" editie van 2015. Was hij te gast op Swing Wespelaar in 2016 een jaartje later speelde hij ook de pannen van het dak op "Hageland Blues 'n Roots". Samen met zijn kompaan Ellis Hooks hadden we hem nog niet kunnen aanschouwen en daarvoor moesten we dit jaar terug naar "Gevarenwinkel". De immer vriendelijke Chris Bergson was maar wat blij om terug op die weide te staan en zo kwam ik dan ook in het bezit van deze "Live In Normandy", een "live" album dat vorig jaar werd opgenomen in het Normandische Caen tijdens "La Nuit Du Blues".

Deze compilatie bevat 12 nummers in een wel uitgebalanceerde mix van blues en soul. Een album met eigen werk zoals opener "61st & 1st" , dat Chris Bergson schreef samen met Kate Ross net als "Greyhound Station". "Knuckles & Bones" is er eentje waaraan beide kompanen hun samenwerking op verenigden net ook als op het mooie "Bitter Midnight". Op het met soul gevulde "The Only One" doet Ellis Hooks me meteen terugdenken aan de hemelse soul van Sam Cooke en kijk met "Somewhere There’s a Girl" beleven we dankzij deze twee brothers terug die magische momenten van toen.

Ook uit de soul archieven komen "Grits Ain’t Groceries" van bro' Titus Turner en het door been en merg snijdende "Nobody’s Fault but Mine" van de meester zelve, Otis Redding. Nog verder in de tijd gaan Chris Bergson en Ellis Hooks met de tradional "Corinna", een nummer dat we allen ook wel kennen in de versie van Taj Mahal.

""Live in Normandy" is zondertwijfel een hebbeding voor de fans van Chris Bergson en Ellis Hooks, was het maar om hun onuitwisbare live concerten terug thuis te kunnen herbeleven.

tracks:

01. 61st & 1st
02. Knuckles & Bones
03. The Only One
04. Bitter Midnight
05. 55 Miles from Bromley
06. Greyhound Station
07. Somewhere There’s a Girl
08. Heavenly Grass
09. Grits Ain’t Groceries
10. Float Your Mind
11. Nobody’s Fault but Mine
12. Corinna

musicians:

Chris Bergson: guitar, vocals
Ellis Hooks: vocals
Philippe Billoin: keys
Pat Machenaud: drums
Philippe Dandrimont: bass