© Rootsville.eu

Coyote Brother (US)
tiltle: Selftitled
music: Americana
release date: 2019
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist: Coyote Brother


© Rootsville 2019


De nieuwe titelloze plaat van Coyote Brother is doordrenkt van klassieke country, rijk aan lyrische beelden en de universele emotionaliteit van het alledaagse. Van eenzaamheid en dankbaarheid tot doorzettingsvermogen en vergelding, zangers en songwriters John Hardin en Hayward Williams bieden om beurten perspectieven op met oprechtheid.

Hun gastvrije vervoer vervoert de luisteraar naar een spreekwoordelijke salon, klaar voor een nieuwe ronde van verhalen vertellen. Gevouwen in de mix zijn klagende stalen gitaar en robuust orgel, ebben en vloeiend door hun rollende en wevende zang.

Coyote Brother is Hardin en Williams, 2 muzikanten met een gerenommeerde solocarrière van meer dan tien jaar voordat ze als duo samenkwamen. Coyote Brother wordt samengetrokken door de diepgaande impact die psychische aandoeningen, in de vorm van paniekstoornissen en depressie, hadden op hun vermogen om door te gaan, en spreekt het samenwerkende werk dat kan worden bereikt door een stap terug te doen en opnieuw in de stroom te komen sterk ondersteuningssysteem.

Hardin is een artiest uit Madison, WI, die eerder tourde onder een pseudoniem dat, wanneer bekeken door de lens van de veranderingen die hij persoonlijk heeft doorgemaakt, hij erop staat dat het niet belangrijk is. Van 2005 tot 2013 verscheen zijn muziek op verschillende televisiespots en deelde hij het podium met Gregory Alan Isakov, Over The Rhine, Sara Watkins, Jeffrey Foucault en meer. Hij bracht in deze periode 2 platen uit, "Fools & Thinkers" en "Visions Of The Sea", die uitgebreid achter beide tourden voordat hij besloot vrije tijd te nemen om aan zijn 'persoonlijke en mentale onaanpassingen' deel te nemen en eraan te werken. Hij keerde terug naar muziek met 2016 'The Piasa Bird'.

Williams is gevestigd in Milwaukee, WI, en net als Hardin nam hij na jaren van uitgebreid touren vrij om zijn geestelijke gezondheid te verbeteren en controle te krijgen over aanhoudende angsten. Zijn meest recente platen sinds zijn terugkeer naar muziek, "The Reef" en "Pretenders", versterkten zijn welverdiende reputatie als een soulvolle folkartiest. Als soloartiest bracht Williams 7 platen uit, tourde over 3 continenten en heeft hij het podium gedeeld met artiesten zoals Jose Gonzalez, Sturgill Simpson en de Secret Sisters.

De 2 kwamen samen na een aantal jaren in elkaar overlappende cirkels te hebben verplaatst. Het was Hardin die als eerste het idee voorstelde om samen te werken en Williams vroeg om "The Piasa Bird" te produceren. Tijdens dit proces ontdekten ze hoe goed ze als duo geschikt waren, en nadat Hardin Williams 'record' Pretenders 'coproduceerde, besloten ze om hun wagons aan elkaar te liften en te vormen wat ze nu Coyote Brother noemen.

Het grootste deel van hun debuut, met dezelfde titel, werd door Hardin ontworpen in zijn thuisstudio, terwijl de rest op afstand werd opgenomen op locaties in het hele land. Naast Hardin en Williams staan ​​op de plaat Charles Koltak op drums, Jeremy Moses Curtis op bas, Brooks Milgate op toetsen en Eric Heywood op pedal steel. De plaat werd gemixed door Alex Bush van Sonikwire Studio en gemasterd door Ed Walsh van Resonant Mastering.

tracks:

01. A Part Of Me That's Lonely
02. Dharma Blues
03. Palmetto Wine
04. Holy Rollers
05. Alberta Goddamn
06. London Dry
07. Get The Livin' Done
08. Mockingbird