© Rootsville.eu

Danny Bryant (UK)
tiltle: Means of Escape
music: bluesrock
release date: september 20, 2018
label: Jazzhaus Records
promotion: Hans Broere Promotion
distribution: Coast To Coast
info artist: Danny Bryant

© Rootsville 2018


Na het wel zeer persoonlijke album "Revelation" dat deze gitaarvirtuoos vorig jaar op ons losliet is er met deze "Means of Escape" weerom een nieuw studio album van "Danny Bryant". Ooit was deze Danny Bryant de 'protégé' van een Walter Trout maar die periode heeft hij al lang achter zich gelaten net als de persoonlijke tegenslagen zoals de dood van zijn vader. Iemand die vroeger mee op tour was bij het begin van de "Red Eye Band".

Het nieuwe album "Means of Escape" werd gemixt in Nashville door de legendarische Eddie Spear (Rival Sons, U2, Chris Stapleton) en gemasterd in Abbey Road Studios door Grammy-bekroonde Sean Magee (Gary Moore, The Rolling Stones), hoewel Bryant zelf als producer tekent brengt hij de belofte over om zijn fans een reeks krachtige, moderne en gedurfde bluesrocknummers te brengen.

De blues van Danny Bryant zijn vaak behoorlijk zwaar maar het moet gezegd dat ze vaak ook oprecht zijn. Ook nu bevat dit album weer zwaar beladen bluesrock nummers zoals het openende "Tired of Trying". Ook op het daaropvolgende "Too Far Gone" is er hoegenaamd geen ruimte voor vrolijkheid of dartelende danspasjes. "Skin And Bone" is ook zo een numme, akoestisch bebracht maar nog steeds overladen van pijn door het verlies van zijn vader en het derdriet dat nog niet is weggeëbd. Een nummer dat mede door de persoonlijke toets erin als zeer emotioneel mag worden beschouwd.

Titeltrack "Means of Escape" werd eerder dit jaar als voorloper van dit album als single uitgebracht. Een album waarin energie en emotie behoorlijk thuis horen. Vanaf "Too Far Gone" tot het splijtende "Hurting Time" en het van soulgrooves doordrongen "MYA".

tracks:

01 Tired of Trying
02 Too Far Gone
03 Means of Escape
04 Nine Lives
05 Skin and Bone
06 Warning Sings (In Her Eyes)
07 Where The River Ends
08 Hurting Time
09 MYA