© Rootsville.eu

Drew Holcomb & The Neighbors (US)
tiltle: Dragons
music: Americana
release date: october 11, 2019
label: Magnolia Music/Thirty Tigers
promotion: G Promo PR (Geraint and Deb Jones)
info artist: Drew Holcomb

© Rootsville 2019


"Drew Holcomb and The Neighbors" is een Americana-band uit Memphis en East Nashville in Tennessee. De band werd in 2006 gevormd door Drew Holcomb (leadzang, gitaar, mondharmonica). De andere bandleden zijn Nathan Dugger (gitaar, toetsen) en Rich Brinsfield (bas). Zijn vrouw, Ellie Holcomb, die sinds 2005 lid van de band was, stopte uiteindelijk met touren met de band om voor hun eerste kind EmmyLou te zorgen in 2012 en begon later een solo-artiestencarrière na te streven.

De liedjes van "Drew Holcomb" hebben altijd het hart en de geest van zijn luisteraars opgeladen en hen geïnspireerd om te denken, voelen, dansen en liefhebben. Maar met zijn nieuwe album "Dragons" vindt dat de zanger in zijn ontwerpmateriaal een fijnere borstel gebruikt en meer vreugde, worstelingen en specifieke momenten in zijn eigen leven combineert dan ooit tevoren. Met zijn hedendaagse productie, zorgvuldig gevoel voor ambacht en samenwerking, en raft-reikende volksliederen met diepgaande, opzettelijke teksten, vertegenwoordigt het album van "Drew Holcomb and The Neighbors' het grootste moment ooit, een krachtig portret dat zich uitstrekt over een breed sonische canvas.

"Dragons" is de opvolger van het veelgeprezen album "Souvenir" uit 2017, de eerste LP waarin Holcomb samenwerkte met andere songwriters. Voortbouwend op die geest van samenwerking, kenmerkt "Dragons" verschillende familieleden en vrienden van Holcomb, waaronder zijn vrouw en soloartiest, Ellie Holcomb, bekroonde singer-songwriters Lori McKenna en Natalie Hemby, en Brooklyn indie-Americana lievelingen The LoneBellow. Meestal opgenomen in Asheville, NC's Echo Mountain met extra opname in The Shoeboxand Casonic Lodge in Nashville, TN, werd Dragons geproduceerd en gebouwd door Cason Cooley (Ingrid Michaelson, Ben Rector), gemixt door Sean Moffitt en gemasterd door Joe LaPorta bij Sterling Sound.


tracks:

01. Family
02. End of the World
03. But I’ll Never Forget the Way You Make Me Feel (feat. Ellie Holcomb)
04. Dragons (feat. The Lone Bellow)
05. See the World (feat. Ellie Holcomb)
06. You Want What You Can’t Have (feat. Lori McKenna)
07. Maybe (feat. Natalie Hemby)
08. Make It Look So Easy
09. You Never Leave My Heart
10. Bittersweet