© Rootsville.eu

Dry Riverbed Trio (NL)
tiltle: Chained and Bound
music: Rootsrock
release date: february, 2019
label: Dox Records
info artist: Dry Riverbed Trio

© Rootsville 2019


De broertjes Darrel en Dusty Ciggaar samen met contrabassist Ronald Tilgenkamp hebben al een tijdje de Lage Landen veroverd als het "Dry Riverbed Trio". Hier in België tekenden ze vooral present op on bluesfests. Toch lieten ze zich ook niet onbetuigd op de roots festivals en aanverwanten. Zo zag ik enkele jaren geleden aan het werk op "Rockin' Around Turnhout" met aan hun zijde onze eigenste rootsrocker Walter Broes. Een onuitwisbaar moment!

Nog in de dageraad van 2019 brengt dit "Dry Riverbed Trio' hun debuutalbum 'Chained and Bound" uit. Een verzameling van 10 originals van de hand van dit trio en papa DJ Ciggaar. Voor het nummer "Keep On Playin'" gingen ze te leen bij Bruce Maxwell-Smith.

Opener van dit album is meteen de titeltack en laten die van het "Dry Riverbed Trio" het swingen alsof de "paladins" aan het woord zijn. al meteen een sterke prestatie om hun nieuwe originals al meteen een plaatsje te geven tussen coryfeeën als Dave Gonzalez, Thomas Yearsely en Brian Fahey. No problem uiteraard als het maar swingt en swingen doet het. ook de intro van het daaropvolgende "Half Past Midnight" doet ons denken aan een grootheid in de rhythm 'n blues als deint deze song verder uit naar een echt barrelhous bluesje.

"Let the Monkey Go" is dan westen swing met een snuifje ragtime en blijft het retro gevoel de bovenhand houden. "Chains" dan, een tearjerker die zo uit het arsenaal van Doug Sahm en zijn Texas Tornados kan komen. We doelen maar op Tex Mex om de hoofden niet te moeten laten schudden als we het over country hebben. Ook met "Guilty Soul" krijgen we een Tex Mex bluesje waarin Twang dan weer te bovenhand kom te halen. Rock 'n roll pur sang met de enige cover "Keep On Playin'" met hierop een bijdrage avn Roel Spanjers op de black & white keys. Dusty an hierop aales uit de kast halen op zijn ol' guitar.

Ook op het instrumentale en een beetje filmisch aanvoelende "Yoshi’s Ride" kunnen die van het "Dry Riverbed Trio" muzikaal alles uit de kast komen te halen. Mooi is zeker ook de ballad "Pasar (Fading Memories)", iets voor het verliefde hartenbureau. Afsluiten doen ze met het swingende "Sunset Boogie" en daarmee leveren ze, voor diegene die ze nog niet kennen, meteen ook hun visitekaartje af. This is Rock 'n Roll Baby!

tracks:

01. Chained and Bound
02. Half Past Midnight
03. Let the Monkey Go
04. Chains
05. Gone Are the Days
06. Keep On Playin'
07. Yoshi’s Ride
08. Guilty Soul
09. Voodoo Queen
10. Pasar (Fading Memories)
11. Sunset Boogie

musicians:

Dusty Ciggaar: gitaar, zang
Darryl Ciggaar: drums, zang
Ronald Tilgenkamp: contrabas, zang

special guests:

David Gram: pedal steel
Timothy Banchet: orgel
Roel Spanjers: piano