© Rootsville.eu

Geraint Watkins (UK)
tiltle: Rush of Blood
music: Americana
release: september 13, 2019
label: The Last Music Co.
distribution: Bertus
promotion: Hans Broere Promotion
info artist: Geraint Watkins

© Rootsville 2019


Als je een "Curriculum Vitae" kunt voorleggen met daarop namen als Nick Lowe, Van Morrison en Dave Edmuns en daarbij ook nog te horen was bij Paul McCartney, Eric Clapton, Mark Knopfler, Rory Gallagher, Shakin' Stevens e.v.a. dan kan je stellen dat je een meer dan geslaagde carrière achter de rug hebt. Ondanks dit alles vond Welshman Geraint Watkins nog de energie om eigen materiaal in de spotlights te zetten. Daarvoor ging hij een samenwerking aan met Simon Ratcliffe van "Basement Jaxx" die ook reeds samenwerkte met onder meer Janet Jackson en Justine Timberlake.

Het resultaat werd dit 10 nummers tellende album "Rush of Blood" een wel zeer gevarieerd album waarop een blend wordt geserveerd van diverse rootsstijlen welke we dan weer kunnen categoriseren onder de gemeenschappelijke noemer "Americana". Een plaat waarop zelfs met "Werever There's Love" nog een toemaatje wordt gebracht, en pareltjes herbergt als het energieke country deuntje en titeltrack "Rush oif Blood" maar ook prachtige ballads als "Heart of Stone" of het door merg en been snijdende "On the Nside". Kortweg een top van een plaat.

Akkoord Geraint Watkins is geen Andrea Bocelli maar zijn klankkleur gaat wel degelijk hand in hand met het gebrachte repertoire. Voor Geraint is 2019 dan wel weer een feestjaar want naast dit nieuwe album werd ook de 40ste verjaardag gevierd van zijn debuutalbum "Geraint Watkins & The Dominators", een album dat werd heruitgebracht door "Jungle Record". Een album met daarop onsterfelijke nummers als "Casting My Spell" en "Blue Moon of Kentucky".

Net als de lange lijst met namen bestaat ook de lijst van medewerkers aan deze "Rush Of Blood" als dusdanig. Mede ook doordat de tijdspanne van opname meer dan een jaar in beslag kwam te nemen. Vanaf de openingstrack "Rush of Blood" over "On My Mind" en "I Got The Blues" tot en met het footstompin' "Reason To Live", waarop Geraint Watkins op dit nummer alle instrumenten komt te bespelen, je vervelen zal je niet en zo is er dan weer "Another Day Over".

tracks:

01 Rush of Blood
02 Hold Back
03 Heart of Stone
04 Middle of the Night
05 Heaven Only Knows
06 On the Nside
07 On My Mind
08 I Got the Blues
09 Reason to Live
10 Another Day Over Another Day Over

bonus track:

11 Wherever There's Love

 

musicians:

Geraint Watkins
Simon Ratcliffe
Oil Savil
Robin Martin
Ste Brannan
Little George Sueref
Martin Winning
Brendan O'Neil
David Hartley
Tristan Horne
Kira Small
Bergen White
Lisa Silver
CC Acock