© Rootsville.eu

Giles Robson (UK)
tiltle: Don't Give Up On The Blues
music: Harmonica Blues
release date: september 20, 2019
label: American Showplace Music
radio promotion: Rick Lusher (mail)
info artist: Giles Robson

© Rootsville 2019


Sinds de kennismaking met Giles Robson in 2016 met het uitbrengen van zijn album "For Those Who Need The Blues" (album report) en een eerste "live" ontmoeting datzelfde jaar bij de vrienden van "KTBA" in Vlierden (NL) (concert report) raast deze Brtise bluesharp virtuoos doorheen blues country. Eerst was er "Giles Robson & The Dirty Aces" en dit verhaal was er eentje van alt-rock, punk en garage rock maar met de nodige dosis blues en rock 'n roll, een verhaal dat normaliter nog niet helemaal ten einde is maar Giles Robson besloot op zijn crossroad deze van de blues te gaan bewandelen en daar zullen de blues- en harpliefhebbers niet het minst rouwig om zijn want deze Giles Robson bleek een openbaring te zijn. Later passeerde Giles hier de revue in België op festivals als ondermeer "Hookrock", "Goezot" en "Blues in Schoten". Ook zagen we hem in 2017 aan de zijde van Billy Branch op "Swing Wespelaar".


photo's Giles Robson © Rootsville

Vorig jaar bracht Giles Robson twee albums uit met aan zijn zijde andere bluesmannen. Zo kwam er met Chris Corcoran de homage aan "Little Walter" met het album "Roller Coaster! (A Ride Trough Walter's World)" (album report) en was er dat jaar ook de gezegende samenwerking met Joe Louis Walker en Bruce Katz op het album "Journeys To The Heart Of The Blues" (album report). Het was die collaboratie met wizzard op de "Black & White Keys" Bruce Katz die kwam te leiden tot de opnamen van dit nieuwe album "Don't Give Up On The Blues".

Voor de opnamen trokken de muzikanten richting "Showplace Studios" in Dover, in de States wel te verstaan, een plaats in het noorden van New Jersey. Met de hulp van producers Ben Elliot en Bruce Katz wist Giles Robson een album op te nemen met daarop 12 nieuwe originals. Opener is het rauw klinkende "Land to Land". Blues shuffles als titelttrack "Don’t Give Up On The Blues" en het footstompin' Diddley bluesje "Damn Fool Way" zorgen al meteen voor de nodige diversiteit.

Met de boogie "Boogie At The Showplace" krijgen we ook te horen waarom we met z'n allen deze Giles Robson een erg dynamische bluesharper vinden. Tijd ook voor slowbluesjes met "Fearless Leaders", typisch een midnight bluesje voor in een echte juke joint. Een sterk instrumentaal nummer kunnen we ook altijd verwachten bij Giles en op "Giles' Theme" komt ook Bruce Katz een serieus deel van het werk opknappen. Ook op het aflsuitende "Way Past Midnight" wordt de typische harmonica sound van Giles Robson en die warme Hammond grooves van Bruce Katz in alle eenvoud verenigd.

Weerom een meesterstukje van Giles Robson en op het bevel "Don’t Give Up On The Blues" antwoord ik volmondig, ik zou niet durven ;-) Till further on up the road!

tracks:

01. Land To Land
02. Don’t Give Up On The Blues
03. Damn Fool Way
04. Your Dirty Look & Your Sneaky Grin
05. Show A Little Mercy
06. Boogie At The Showplace
07. Fearless Leaders
08. Hey, Hey Now!
09. Giles’ Theme
10. Life, With All Its Charms
11. That ‘Ol Heartbreak Sound
12. Way Past Midnight

musicians:

Giles Robson: vocals, harmonica
Bruce Katz: piano, Hammond B3
Aaron Lieberman: guitar
Antar Goodwin: bass
Ray Hangen: drums