© Rootsville.eu

Jan Seides (US)
tiltle: Unsung
music: Folk
release date: 2019
label: Parida Productions
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist: Jan Seides


© Rootsville 2019


Jan Seidis is afkomstig uit Austin TX. waar ze naast muziek maken ook boeken komt te schrijven. Haar liefde voor muziek kwam er al zeer vlug. Toen ze samen met haar familie aan tafel zat was het de moeder van Jan die steevast de radio opzette en zo kwam Jan al op 3-jarige leeftijd nummer mee te zingen.

Toen ik vier was, kochten mijn ouders een piano, maar het was haar oudere zus die de lessen moest volgen. Dus ik zou naar de piano gaan nadat ze klaar was met oefenen en haar liedjes uitkiezen en spelen. Tegen de tijd dat ik vier en een half was, was haar leraar ervan overtuigd dat ik ook lessen nodig had. Later heeft ze dat omgezet in een manier om geld te verdienen, omdat songwriters altijd een geschreven kopie van hun liedjes nodig hadden om auteursrecht op hen te hebben. Ze zou de liedjes van schrijvers om haar heen transcriberen en het veranderde een soort spoedcursus in het schrijven van liedjes voor haar. Ze heeft 14 jaar pianolessen gevolgd en daarna piano en compositie gestudeerd, waarbij ze folk, klassiek, jazz, pop, rock en country heeft ontdekt aan de University of Texas School of Music.

Toen ze oud genoeg was om het huis te verlaten, leerde ze ook gitaar spelen, vooral omdat ze draagbaar zijn, en verhuisde naar New York City en vervolgens naar Austin, Texas. Ze werd verliefd op reizen en begon daaruit met mijn muziek te touren.

Inmiddels heeft ze haar voetafdrukken achtergelaten in bijna elke staat in de VS en gespeeld op vele unieke en lonende locaties en had een geweldige tijd. De eerste keer dat ze de Atlantische Oceaan overstak, kwam Jan erachter dat de locatie-eigenaren en het publiek in Europa en het VK erg openstaan voor originele muziek. Het album bevat 12 originals waarbij ze wordt bijgestaan door Lorrie Singer en Bradley Kopp.

tracks:

01 And So I Followed
02 Rachel's Sister
03 Your Neighbour's Garden
04 Dear Momma
05 Mighty Goliath
06 Delilah's Lament
07 Gate of Enayim
08 Mom Always Liked You Best
09 No Name
10 Not Their Fault
11 Because It's Gonna Rain
12 The Truth That Remained