© Rootsville.eu

Jo Carley and The Old Dry Skulls (UK)
tiltle: Shake Them Rattlin' Bones
music: roots - voodoo-punk - reggea
year: may 2019
label: Old Higue Records
info band:
Jo Carley & The Old Dry Skulls
booking: Rootstown (Kurt De Bont)

© Rootsville 2019


Vorig jaar kon ik kennismaken met het bijzonder getalenteerde echtpaar Jo & Tim Carley en hun "The Old Dry Skulls". Beiden, zowel Jo als Tim zijn multi-instrumentalisten en hun muziek bestaat een een mix van punk, folk, ol'time country en zelfs ska en dit alles in een gipsy jasje gestoken. Opmerkelijk is dat deze uit Londen afkomstige hippe bende je tijdens hun "live" concerten zo komen te betoveren met een good mojo waarna ieder nummer als een earworm in je blijft ronddwalen. Toen Old dry skull Tim me op de hoogte stelde dat er een nieuw album zat aan te komen kon ik een kreet van "Hell Yeah" haast niet meer onderdrukken. Voor de fans is het fysieke exemplaar hopelijk klaar tijdens hun komende "European Tour" waarbij ze ook weer België aan doen.

Aan hun concept zoals op hun vorige album "Them Old Bones" (album report) wordt niets gewijzigd. Waarom zou je ook als hun voodoo-punk zo goed werd ontvangen. Opener "Want Things Done" doen meteen de rillingen bij je ontluiken door een howlin' sound als intro. Daarna transformeert het nummer in een vrolijk, maar toch ook creapy reggea, deuntje. Vergelijkingen treffen is haast onmogelijk omdat deze "Jo Carley & The Old Dry Skulls" een eigen aanstekelijke sound ontwikkelen.

Met "Det Down Low" komen we terecht in een ander donker hoekje van deze vrolijke bende en is de inbreng van banjo en accordeon weer als aanstekelijk te ervaren. All aboard... om de dansvloer in te veroveren bij het horen van "Dead Man Walking". Ook nu neemt een reggea beat de overhand op dit creapy walk 'n shakin' nummer. Voor de bluesliefhebbers onder ons is er met "Raise A Spell" een benadering te beleven van Jim Morrison en The Doors. True voodoo beats dan met titeltrack "Shake Them Rattlin' Bones" een onvervalste gispy swing à la "Jo Carley & The Old Dry Skulls". "Too Much Blues" is dan weer geïnjecteerd met een dosis rockin' blues...and feel free to let go in een mix van blues en zydeco uitmondend in een stukje overvalste hillbilly blues.

Afsluiter van deze "Shake Them Rattlin' Bones" is het hypnotisch aanvoelende "Not A Bone". Let's shiver, and mostly let's shake on their voodoo-punk beats...don't miss them!

Concert dates in België

donderdag 21 maart @ Herselt, Belgium - Pallieter Cafe
zaterdag 23 maart @ Bree, Belgium - Cafe Nefast
zondag 24 maart @ Geel, Belgium - De Wolwinkel 
maandag 25 maart @ Gent, Belgium - Missy Sippy 
zondag 7 april @ Liège, Belgium - Lous Bar 

tracks:

01 Want Things Done
02 Get Down Low
03 Dead Man Walking
04 Raise A Spell
05 Toil and Trouble
06 Shake Them Rattlin' Bones
07 Too Much Blues
08 Poor Man's corner
09 Not A Bone

musicians:

Jo Carley: lead vocals, backing vocals, mandolin, washboard and percussion
Tim Carley: acoustic and electric guitars, kick drum, foot tambourine, percussion and backing vocals James Le Huray: double bass, electric bass, banjo, congas, piano and percussion

Special guests:

Captain Future: percussion, drums, Rhodes and piano
Lil Jim Doughty: accordion on #2, 7