© Rootsville.eu

Joost Dijkema (NL)
tiltle: Time Thief
music: Folk
release date: september 27, 2019
label: Twin Demension Records
distribution: Clear-Spot/Lion Productions
info artist: Joost Dijkema

© Rootsville 2019


Naar zijn debuutalbum "Sacred Revelations" uit 2016 hoef je al lang niet meer te zoeken of er moest nog eentje verdwaald zijn in de talrijke lege doosjes. Nee het is alweer focussen op zijn nieuwste creatie die officieel zal worden uitgebracht op 27 september van dit jaar. "Time Thief" bevat 11 nummers en neemt je weerom mee op een verrassende trip van fingerpickin' schoonheden die je al luisterend zeker in vervoering zullen brengen. Het album wordt naast Europa ook in de VS en Noord-Amerika verdeeld.

Met twee instrumentale nummers als "We Came Across Pt. III" en "Plastic Seawater" neemt hij je als het ware mee terug in de tijd al is "Plastic Seawater" zonder meer een dagdagelijkse realiteit te noemen. Joost zijn fingerpickin' stijl is meestal ingetogen en voeg daarbij nog het mysterieuze en de indringende viool partituren van de Finse Heta Salkolathi bij en je waant je in een wereld die omgeven is door een sluier van liefde.

Het is dan niet onwaarschijnlijk dat je plots komt te ontwaken uit Joost zijn droomwereld wanneer je op de titeltrack "Time Thief" plots zijn hese maar duidelijk stem het dromerige in zijn nummers komt te verbreken. "Spring Fever" en meer duidelijker kan Folk niet meer worden zeker wanneer je er de viool van Heta Salkolathi bijneemt, speels en alles verhullend.

De kracht tussen de instrumentale nummers en de krachtige klankkleur is hier op "Time Thief" de rode draad die wordt gevolgd. Gewoonweg subliem is dan ook "Strange Replacements" waarna je terug in de dagdagelijkse realiteit wordt getrokken. De vredigheid op "Eite's Last Journey" staat dan weer in schril contrast met de wreedheid die achter deze song schuilt, hier als het ware verbeeld door de weemoedige vioolklanken. Een nummer waarop Joost Dijkema de klankkleur van een Mark Knopfler akelig komt te benaderen.

"Time Thief" is een album dat mede door de tijdloze manier van spelen de veelzijdigheid verhult van een hedendaagse muzikant.

tracks:

01 We Came Across Pt. III
02 Plastic Seawater
03 Time Thief
04 Spring Fever
05 Edge Of The City
06 Legacy Of An Old Skeleton Car
07 Strange Replacements
08 Dalle Montagne Alla Pianura
09 Eite's Last Journey
10 To Make Us Believe (Once Again)
11 Galangal Tea With John H.