© Rootsville.eu

Kailey Nicole (US)
tiltle: Selftitled (EP)
music: country
release date: january 24, 2020
info artist: Kailey Nicole
promotion: KG Music Press

© Rootsville 2019


Kailey Nicole werd in Vegas geboren, groeide op in Californië en woont nu in Nashville. De muziek van Kailey Nicole is geïnspireerd op de zuidelijke roots van haar familie.
 
Nicole werd gevormd door de country muziek die altijd in huis speelde. Patsy Cline, Elvis Presley en Johnny Cash maakten allemaal een onuitwisbare indruk op Nicole en hun "eerlijkheid en baanbrekende "houding tegenover hun ambacht" hielp haar eigen muzikale geest vorm te geven. Kailey Nicole haar professionele ging van start met zingen en acteren in het theater toen ze negen jaar oud was. Ze heeft gewerkt in film, tv, voice-over en commercials, wat heeft bijgedragen aan het opzetten van haar opnamecarrière. Maar bovenal heeft Kailey altijd genoten van gitaar spelen en muziek schrijven. Ze maakte haar eerste stempel op de muziekscene in 2015 toen ze pas 16 jaar oud was, met haar eerste EP, Nashville Stick-up (Fervor Records). De EP en bijbehorende video voor het titelnummer werden goed ontvangen door critici en markeerden Nicole als iemand die op jonge leeftijd als een oude ziel zong.

Nicole begon eigenlijk met het opnemen van een groep singles die zich langzaam ontwikkelde tot Kailey Nicole. Twee van de nummers zijn eerder uitgebracht als singles; "Diamonds and Coal" werd uitgebracht in februari 2018 en "Brand New Day" werd uitgebracht in september 2018. Het nummer, "Brand New Day" was oorspronkelijk bedoeld als een demo voor Kenny Chesney en ze werd gevraagd om de zang voor het veld te zingen. Nadat Kenny het nummer had doorgegeven, boden de schrijvers (Niles Thomas, Bonzai Caruso) het aan Nicole en zij besloot het op haar EP te zetten.
 
Het zachte en zoete, "Save Me For A Rainy Day" is een nummer waarbij Nicole zwerd geïnspireerd door Patsy Cline's "Walking After Midnight". Het levendige en opwindende nummer 'Tennessee' is niet zo begonnen. "Country Love Song" is een van de eerste nummers die ze ooit schreef toen ze 15 was.

tracks:

1 Brand New Day
2 Diamonds and Coal
3 Save Me For A Rainy Day
4 Change My Ways
5 Tennessee
6 Country Love Song