© Rootsville.eu

Laurence Jones Band (UK)
tiltle: Selftitled
music: Blues
release date: september 27, 2019
label: Top Stop Music
info artist: Laurence Jones
promo & marketing: It's All Happening (NL) mail

© Rootsville 2019


Het was mede door "Ruf Records" en het meedoen aan de "Blues Caravan" in 2014 dat hij hier op het vaste land op het voorplan kwam. Samen met Albert Castiglia en de Noorse Christina Skjolberg schuimde Laurence Jones toen talrijke podia af. Jones werd geboren in Liverpool maar van de mercy Beat was er hoegenaamd geen sprake toen hij tijdens zijn tienerjaren reeds begon met zijn eigen band. Laurence Jones zijn debuutalbum "‘Thunder In The Sky" kwam uit in 2012 en later volgden er nog "Temptation", "What’s It Gonna Be" en vorig jaar was er nog het succesvolle "The Truth".

Bij de Britse Awards is hij ondertussen een veelwinnaar gebleken en was ook drie jaar op rij "Young Artist of the Year". Doorheen de jaren veranderde zijn stijl van bluesrock meer naar rock en op 27 september is er de realse van zijn nieuwe "Selftilted" album. Net als "The Truth" werd ook dit album opgenomen bij "Top Stop Music" in Miami FL. en dit onder het waakzame oog en oor van producer Gregory Elias.

Het nieuwe album bevat 12 tracks en opent met "Everything's Gonna Be Alright. Uitgezonderd "Day Tripper" van het iconische duo Lennon & McCartney werden alle nummers geschreven door de leden van de band met als vijfde teamlid Elias. Geen doorwinterde rock met de opener maar een nummer dat lekker in het oor ligt met als backing vox Di Reed.

Met nummers als de met funk gespeende "Wipe Those Tears Dry" en het souvolle "Mistreated" krijgen we een andere Laurence Jones te horen als die stiomende rockmachine die we de laatste jaren kenden. Veel meer toegankelijker voor het grote publiek waarbij de backing vox als een rode draad doorheen het album loopt. Zo ook bij het easy goin' "Quite Like You", een nummer met hitpotentieel. Met het Delta geïnspireerde "Long Long Lonely Ride" laat Laurence horen dat er nog steeds een link is met de blues. Op "Beautiful Place" krijgen we mede door de heerlijke black & white grooves een gospel gevoel. 3low Down" is dan weer de bluesrock waarin hij zich als een vis in het water voelt.

Knap is ook de bewerking van de Beatles hit "Day Tripper" wat op concerten zonder meer als een floorfiller kan worden aanzien. Terug tijd voor funk met "Heart Is On Fire" en als toetje krijgen we er nog een prachtige ballad met "The Love" bovenop. Knap en zo zijn we klaar voor een weerom heugelijke ontmoeting met deze Laurence Jones Band. Blues, rock 'n soul!

tracks:

01 Everything’s Gonna Be Alright
02 Wipe Those Tears Dry
03 I’m Waiting
04 Stay
05 Mistreated
06 Quite Like You
07 Long Long Lonely Ride
08 Beautiful Place
09 Low Down
10 Day Tripper
11 Heart Is On Fire
12 The Love

musicians:

Laurence Jones: vocals, guitar
Phil Wilson: drums
Bennett Holland: keyboard
Greg Smith: bass

special guest:

Di Reed: backing vox on#1,2,4,5,6,8,9,10,11,12