© Rootsville.eu

Mark Crissinger (Can)
tiltle: Believe in Love
music: blues
year: september 13, 2019
label: Independent

promotion: Sarah French Publicity
info artist: Mark Crissinger

© Rootsville 2019


Het was weer sinds 2016 dat we toen met "Night Light" nog eens iets te horen kregen van deze Canadese bluesman. Mark Crissinger draait al sinds 1987 mee in blues en aanverwanten. Na jaren te hebben opgetreden als lid van enkele bands verkaste hij in 2007 richting British Columbia waar hij zich begon toe te spitsen op zijn solo-carrière. Een carrièreswitch die zich zowel op blues als in rootsmuziek zijn weg begon te vinden. Na het uitbrengen van ‘Blues Expression’ in 2015 en "Night Light" in 2016 is er nu deze "Believe in Love", naast drie "live &lbums is dit zijn zesde studio album.

Een album met daarop 10 nieuwe originals. Mark Crissinger is een genomineerde Maple Blues Award in 2017 die sinds 1987 een liefhebbend publiek op het gebied van muziek entertaint. Traditionele thema's, slimme teksten en moderne arrangementen combineert hij originele hedendaagse bluesmuziek die zijn singer-songwriter-ziel onthult en de blues in zijn hart.

Dit is een erg leuk en direct album van het type "blues-therapie". Er zijn veel liedjes waar we allemaal op kunnen rekenen en veel redenen om te dansen. Een mix van bluesmuziek met country, rock en akoestische boogaloo. Op opener "Believe in Love" krijgen we naast een verbluffende gitaarsolo van Crissinger ook nog het sax-werk van Pierre Komen. Andere hoogtepunten en de rock'n roll-piano van Darcy Phillips krijgen we op "I Hear You're Talking ". Crissinger schakelt over naar akoestisch met Howe op mondharmonica voor 'Roll with the Punches', een slow bluesje in Piemonte-stijl die net zo gemakkelijk in de omgang is als de titel suggereert.

"Bluesercise Boogie" moet precies zijn wat de arts heeft besteld. 'La Hoochie Coo' wordt zelfs in het Frans gezongen en al wat je nodig hebt zijn je dansschoenen. Er is ook tijd voor een slowdance met "Heartache and Trouble". Met een heerlijke akoestische gitaarpartij, piano, mondharmonica en Hicks on brushes pleit Crissinger voor haar terugkeer en hij fluit mee met de mondharmonica solo.

tracks:

01. Believe In Love
02. I Hear You're Talking
03. I'ma Gonna Love You
04. Roll With The Punches
05. Blusersise Boogie
06. La Hoochie Coo
07. Nothing Left To Lose
08. Heartache & Trouble
09. Hard No
10. Hornby

musicians:

Mark Crissinger: guitar, vocals
Jay Stevens: bass
Bill Hicks: drums
Darcy Phillips: keyboards
Marty Howe: harmonica
Pierre Komen: saxofoon