© Rootsville.eu

Michael Bloom and the Blues Prophecy (US)
tiltle: Whisper in the Wind
music: blues
release date: 2019
label: Random Acts Media
info artist: Michael Bloom
promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

© Rootsville 2019


Het is altijd wel verheugend nieuws om eens niet al te vergrijsde covers te horen en dit is zo het geval bij deze "Michael Bloom and the Blues Prophecy". Ook al zondigt hij met deze stelling door nummers als "Brownsville", "Old Man Blues" en Robert Johnson zijn "Dust My Broom" van een ander arrangement te voorzien toch bezit deze "Whisper in the Wind" eigen originals.

Blues is life and life is the blues is een quote van deze in Chicago geboren Michael Bloom, en wie zijn wij bluesliefhebbers om dit te ontkrachten. Deze gitarist, singer-songwriter en verkondiger van klassieke en originele blues. Je kan ook stellen dat dit een debuutplaat betreft want "Michael Bloom and the Blues Prophecy" werden pas bij de aanvang van 2019 opgericht.

Heden ten dagen verblijft Michael Bloom en zijn familie in stadje Santa Fé in New Mexico maar toch blijft hij de blues hoog in het vaandel dragen. Michael zelf is een uitstekend songwriter en haalde de mosterd bij namen als Robert Johnson, Jimmy Reed en Mississippi John Hurt. Ook de blues van BB King, Otis Rush of een Muddy Waters zijn hem niet vreemd.

Met een lichte funky ondertoon opent Michael Bloom and the Blues Prophecy hier met "Time On My Hands", een nummer dat tussen fuink en blues komt te verdwalen. Nummers als de laidback shuffle "Whisper in the Wind" en het Chicago bluesje "Just Can't Win" geven de blues weer waar Michael Bloom en zijn kompanen de clubs mee rond trekken. Clubs waarin hij ook speelde met "Mary Lane aad The No Static Blues Band".

Met "Old Man Blues" brengt hij zonder meer een ode aan Johnny Copeland, een duidelijk Texas bluesje. Chicago komt dan weer het boven tij te halen op "No Luck At All". Het daaropvolgende "Lisa" is dan weer vollop opgedragen aan zijn echtgenote en ligt lekker in het oor. Slide is uiteraard het hoofdaandeel in "Dust My Broom" en daarmee hebben "Michael Bloom and the Blues Prophecy" de zeven wereldzeeën van de blues bevaren op deze "Whisper in the Wind".

tracks:

01. Time on My Hands
02. Whisper in the Wind
03. Just Can’t Win
04. I Remember Love
05. Brownsville
06. Old Man Blues
07. Till I Met You
08. No Luck at All
09. Lisa
10. I Ain’t Got the Blues
11. Dust My Broom

musicians:

Vocals – Michael Bloom, Mary Lane, Kristina Leeper
Guitars – Michael Bloom, Michael Damani, Minuro Maruyama, Jono Manson, Tim Arnold
Keys – Sumito ‘Ariyo’ Ariyoshi, Brant Leeper, Michael Damani
Bass – Jeffery Labon
Drums – Andrew “Blaze” Thomas, Faustino Cortez
Percussion – Mark Clark
Backing Vocals – Mary Lane, Jono Manson