© Rootsville.eu

Midnight Shine (Can)
tiltle: High Road
music: rootsrock
release date: 2019
label: Greywood Records
info artist: Midnight Shine
promotion manager: Fatma Matar

© Rootsville 2019


Rechtstreeks uit de geïsoleerde gemeenschap van Attawapiskat, in het uiterste noorden van Canada, proberen Adrian Sutherland en "Midnight Shine" de problemen zoals vervuild water, beschimmelde huisvesting, verslaving en zelfmoord aan te pakken. Midnight Shine met Adrian Sutherland als de frontpersoon die een muzikaal soundscape maakt geeft een kijkje in hun afgelegen landschap, ze blijven muzikale grenzen verleggen, voorbeelden geven van krachten bundelen en moedig nieuwe stappen zetten, terwijl je trouw blijft wie ze zijn en waar ze vandaan komen.

Als introductie op Europa komt Midnight Shine het podium op met een verhaal om over te vertellen
21 september op Reeperbahn Festival, in Hamburg, Duitsland, presenteren hun authentieke zelf, zoals hun unieke draai aan Neil Young's "Heart of Gold", mixen Engels met Cree, de inheemse geluiden en taal, en hun originele nummer "Leather skin", een liefdesprotestlied tegen de onderdrukking waarmee we dagelijks te maken hebben.

Ze kwamen toevallig samen. en bleven ook samen. Wanneer front persoon Adrian Sutherland uit de geïsoleerde gemeenschap van Attawapiskat de opening kreeg aangeboden voor een plaats bij de band Trooper in Timmins, Ontairo, haalde hij drie andere muzikanten uit de afgelegen James Bay-regio om Midnight Shine te vormen. Hun bedoeling was om de het grootste deel van een eenmalige prestatie. Acht jaar, drie albums, zes Top 10 IMC radio singles, en 200+ mediaverhalen later staan ze er nog steeds. Nog steeds blijven "Midnight Shine" de grenzen verleggen al blijven ze uiteraard ook trouw aan wie ze zijn en van waar ze komen.

Een band die je echt moet horen om echt te schitteren. Iets nieuws voor Midnight Shine voegt culturele accenten toe aan hun muziek, met handdremmen, af en toe Cree-teksten en een beetje creatief geplaatste pow wauw. De hoofdsingle op High Road is een uitzonderlijke cover van Neil Young's Heart of Gold en brengt een tijdig nieuw geluid naar deze tijdloze Canadese klassieker.

tracks:

01. Leather Skin
02. Cold Walker
03. High Road
04. Velocity
05. Survivor
06. Words I Could Have Said
07. Heart of Gold
08. Lonely Boy
09. Sister Love
10. I Need Angels

musicians:

Adrian Sutherland – lead vocals/guitar
Stan Louttit – bass/vocals
Zach Tomatuk – guitar/vocals
Charnelle Menow – drums/vocals