© Rootsville.eu

Moonfruits (Can)
tiltle: Ste-Quequepart
music: folk
release date: 2019
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist: Moonfruits

© Rootsville 2019


Voor het Canadese folkduo "Moonfruits" is deze "Ste-Quequepart" hun eerste volledig in het Frans uitgebrachte album. Partners Alex Millaire en Kaitlin Milroy zijn makers folk bilingue. Met als intrumentarium banjo, gitaar, kalimba en klokkenspel graven hun stemmen diep in het folk arsenaal. Me tedere en krachtige teksten laten ze de luisteraars toe om de dingen van het dagelijks leven te verheffen.

Op deze "Ste-Quequepart" bevinden zich 10 tracks en reizen met hun album van coast to coiast met ook een oversteek naar België waarbij de concerten voornamelijk in het Franstalig landsgedeelte plaatsvinden. Ze brengen hun songs zowel in het Frans als in het Engels waarbij ze een soort nostalgie komen op te wekken. Door de veranderingen in het landschap waardoor ze zich laten inspireren voelen ze zich zowel thuis in een concertzaal als in een living.

Ondertussen hebben deze "Moonfuits" toch al wel enkele awards in de wacht weten te slepen zoals 'Trille Or', 'Stingray Rising Star Award' en de 'SOCAN' song Award. Ook waren ze present op de eerste gelijktijdige tweetalige uitzending van CBC en Radio Canada.

tracks:

01. Ste-Quequepart
02. Le Veuve
03. Le Maire
04. Ermitage
05. Big Bureau Blues
06. La Legende de Roustabout
07. Roustabout
08. Francoeur
09. Les Marins
10. Le Nid