© Rootsville.eu

Paris Texas (B)
tiltle: When You're Gone
music: Americana - Bluegrass - Folk)
release date: november 29, 2019
label: TRAD Records
info artist: Paris Texas

© Rootsville 2019

 

Vijf gelijkgestemde zielen met gezamenlijke interesse voor Bluegrass, Folk en Americana vonden elkaar in het Antwerpse en doken in het voorjaar van 2019 de studio in voor het opnemen van hun debuutalbum "When You're Gone". Deze vijf zijn Gerrit Hüppertz, Maarten Michielsen, Dirk Peeraer, Dave Crokaerts en Jan Michielsen.

Nu weten de muziek liefhebbers pur sang in ons kleine landje dat onze muzikanten al lang niet meer hoeven achterop te hollen wat muziek betreft, en dan hebben we het hier over diverse stijlen. En zo ook deze "Paris Texas" die met hun debuut de lat wel erg hoog komen te leggen. Met onder de algemene noemer "Americana" brengen ze met als producer Pascal Deweze hier 13 prachtige akoestische nummers. Songs waarvoor songwriter Gerrit Hüppertz de inspiratie kwam op te doen tijdens zijn trips in het Americana land bij uitstek, de VS.

De rode draad doorheen dit 13-nummers tellende album is dan weer wat melancholisch maar ondanks song over verdriet en verlies kan dit uiteraard de pret niet drukken. Hun samenzang is ook al eentje waar je mee in de spotlights kan gaan treden en dan hebben we het, nog niet over de beheersing van hun instrumentarium. Ook country nemen we waar op dit album en ondanks dat dit een muziekstijl is die zelfs in Amerika niet in alle staten populair is kunnen we niet anders dan fier zijn wat ze met deze ""When You're Gone" hier op ons los komen te laten.

Opener van het album is tevens de titeltrack en al meteen voelen ook wij ons thuis tijdens hun muzikale trip. Zo krijgen we met "Sleepingbag" al meteen een uptempo bluegrass nummer om duimen en vingers van af te likken. Close harmony is dan het startpunt om het vrolijke "True Love as Meant For Me" op ons los te laten. Ook de harmonica van Wim Dufraing luistert lekker op het met country geïnfecteerde "Lonesome Road", een ook wel typische road song. Hold on your horses dan op "Silent Guide".

Voor sommigen onder ons is echte country soms veel te melig maar het duet op "Different Pathes" met cowgirl "Belle Star" aka Adriane Van Hasselt is er toch eentje dat makkelijk de "Country Charts" zou kunnen halen. Met deze ""When You're Gone" plaatsen deze volgelingen van Bill Monroe en Hank Williams zich meteen op het voorplan. In die mate zelfs dat ze op "Duvel Blues" zullen aantreden en dat betekent toch al wat.

tracks:

01 When You're Gone
02 Sleepinbag
03 True Love as Meant For Me
04 Lonestar
05 Peter's Gate
06 Lonseome Road
07 Al lIt Takes
08 Silent Guide
09 Different Pathes
10 Friend Of Mine
11 Chasing The Sun
12 Driving For Days
13 Prospect Avenue

musicians:

Gerrit Hüppertz - Gitaar
Maarten Michielsen - Contrabas
Dirk Peeraer - Dobro
Dave Crokaerts - Gitaar
Jan Michielsen - Mandoline

special guests:

Adriane Van Hasselt
Joost Van Es
Jordi Geuens
Tijl Piryns
Wim Dufraing
Pascal Deweze