© Rootsville.eu

Paul Messinger (US)
tiltle: The Reckoning
music: Singer-songwriter - Americana
release date: 2019
label: independent
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist: Paul Messinger


© Rootsville 2019


Paul Messinger is een uit New York afkomstige singer-songwriter die niet vies is van enig politiek engagement. Heden ten dage heeft hij zich gevestigd in Chapel Hill, een stadje in North Carolina. Met zijn "The Reckoning" krijgen we een eerder uit de kluiten EP voor de kiezen met daarop 7 nummers.

Paul Messinger is een dichter, songwriter, vocalist en multi-instrumentalist. Hij staat bekend als een van de vroege voorstanders van de Howard Levy (The Flecktones) benadering voor het chromatisch spelen van diatonische mondharmonica en schrijft genuanceerde, karaktergestuurde liedjes in verschillende stijlen. Zo gaat het nummer "The EPIC Saga of Jason Ricci's Socks" over de in de blues scène bekende Jason Ricci.

Het album brengt in eerste instantie nummers die de groeiende apsecten van een andere geaardheid in het daglicht komt te stellen, waarbij de nummers dan weer verhalen zijn uit het tegenkomen van mensen in zijn en onze leefwereld. Het album werd 'live" opgenomen in de studio met als opvallend kenmerk zijn herkenbare stemintonatie en zijn origineel bespelen van de diatonische harmonica.

tracks:

1) The Reckoning
2)  The EPIC Saga of Jason Rici's Socks
3)  Jesus Will Understand
4)  The Truth Will Do
5)  Time 2 Take th' Guns
6)  Hungry for Love
7)  War Evermore