© Rootsville.eu

Ranzel X Kendrick (US)
tiltle: Texas Cactus
music: Singer-songwriter
release date: 2019
label: independent
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist:
Ranzel X Kendrick

© Rootsville 2019


Na "Texas Paintbrush" en "Texas Sagebrush" is deze "Texas Cactus" het derde album in de trilogie die singer-songwriter "Ranzel X Kendrick" voor ogen had. Aan het album werkte een hele resum muzikanten aan mee met op het voorplan zonder meer Rebacca White. Van de 11 tracks zijn er twee covers geselecteerd om de 33 nummers van deze trilogie te vervolledigen. Zo is er "Crazy Love" uit Van Morrison's "Moondance". "Crazy Love" is een langzaam, akoestisch nummer dat gaat over hoe iemands liefde iets magisch kan zijn. Het beschrijft verder een vrouw die vriendelijk, mooi en liefdevol is. Dit nummer werd eerder dit jaar uitgegeven als single. De tweede cover is er eentje van de Amerikaanse folkband "The Youngbloods". " Everybody Get Together" wordt op deze "Texas Cactus" vertolkt door de Texaanse Rebecca White.

Werkten o.a. ook mee aan dit album John Hidalgo, Warren Hood, Keith Davis, Miles Davis, John Bush en Ray Rodriguez. Openen doet "Ranzel X Kendrick" met de red flowers op "Ada's Farm" en het daaropvolgende "Waltz Away with my Heart" mag als een beauty worden bestempeld. Met "Baptized in Butterflies" krijgen we zelfs een door fluitend geïnspireerd instrumentale nummer voor de kiezen. Eentje waar de akoestiche gitaar van Kendrick en de viool van Warren Hood tot een harmoniues geheel komen te leiden.

Met deze "Texas Cactus" en deze 11 nummers is er met de in totaliteit 33 songs een einde gekomen aan deze trilogie maar kijken we toch al uit naar wat komen zal.

tracks:

01 Ada's Farm
02 Waltz Away with my Heart
03 Crazy Love
04 Wayfarer
05 Everybody Get Together
06 Baptized in Butterflies
07 Cactus Flower
08 Sequin Son-of-a-Gun
09 Listen to the Rain
10 Come What May
11 Little Wispher