© Rootsville.eu

Spike Flynn (Aus)
tiltle: Just This Side Of Here
music: Alt-Country
release date: 2019
label: Independent
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist: Spike Flynn


© Rootsville 2019


De twee vorige albuls van deze Australische singer-songwriter werden bedolven onder de goede kritieken en dus mocht een opvolger niet uitblijven. Zijn debuutalum "It's Alright" bereikte zelfs nummer 10 op de Euro Americana Chart. Oorspronkelijk afkomstig uit een klein stadje in het centrale westen van New South Wales, Australië, is hij nu al vele jaren in Sydney gevestigd. Spike geeft thuishaven en landthema's een stedelijke uitstraling. Hij zegt dat zijn liedjes "zijn om naar te luisteren, de teksten voor mij het belangrijkste element zijn." Daarom bevat hij altijd een tekstboek bij zijn CD's. Zijn originele liedjes zijn sterk aanwezig in Australië, maar met universele thema's.

Spike Flynn is een volleerd gitarist in de stijl van Doc Watson en speelt rack harmonica. Zijn grootste interesse is echter de lyrische kant van songwriting. Hij heeft internationale acts ondersteund, waaronder Peter Rowan & His Bluegrass Band, Kristina Olsen en John McCutcheon. Tot voor kort speelde Spike met zijn tweedelige band Open Hearted Strangers, waarbij hij een mix van originele nummers, blues en country speelde. Hij doet nu meer solo- en duo-optredens in Sydney.

Momenteel is Spike gericht op songwriting en opname. Hij heeft verschillende albums met origineel materiaal klaar, die de komende 2 tot 3 jaar zullen worden uitgebracht. Spike Flynn ziet zichzelf vooral als een songwriter, hij is een 'album'-songwriter, gericht op het vertellen van verhalen en het algehele albumgevoel en de continuïteit van een verzameling nummers. Zijn timbre heeft iets weg van dat van Mark Knopfler.

Vrolijk openend met "Like A Breeze" sprekenb daarna nummers als "Minstrel Man" en "Incident in the Stony Desert" tot de verbeelding. Met krachtige teksten verplicht Spike de beluisteraar ervan om zich te focussen op soms diepgaande teksten. Met country gespeende nummers als "Blue Eyed Boys" of de langzame wals "You're Going to Get Through" als afsluiter maken van dit album een gelaagd album waarbij we reeds verlangen naar de opvolger.

tracks:

  1. Like a Breeze
  2. Minstrel Man
  3. Father O'Connell
  4. Incident in the Stony Desert
  5. Hey Girl
  6. Smoke at the River Bend
  7. Blue Eyed Boys
  8. Nth West Country Dance Floor
  9. You're Going to Get Through