© Rootsville.eu

Tennessee Redemption (US)
tiltle: Selftitled
music: Blues - Roots - Soul - Gospel
release date: september 13, 2019
label: Endless Blues Records
radio promotion: Rick Lusher (mail)
info artist: Tennesee Redemption

© Rootsville 2019


Stilaan komt er een einde aan het stapeltje nog te bespreken albums dat zich had gevormd tijdens de festival periode. En zo kom je ook met regelmaat voor een verrassing te staan. Nog op de valreep voor de release is er deze van "Tennessee Redemption". Niet meteen aandacht besteed aan de cover kwam er al meteen een wel zeer bekende stem bovendrijven op deze "Tennesee Redemption" en dat is deze van Jeff Jensen. Nadat hij eerder dit jaar al zijn samenwerking met zijn band verleende aan het nieuwe album van "Tullie Brae" (album report) is hij samen met Brandon Santini de drijvende kracht achter deze "Tennesee Redemption".

Op dit 10 nummers tellende "selftitled debuutalbum brengen Brandon en Jeff een mix van Memphis blues 'n soul, roots en gospel. Brandon Santini zijn crossroads brachten hem, net als bij Jeff Jensen, tot in Memphis. Van de 10 nummers bevinden er zich 8 nieuwe originals waaraan Jeff en Brandon al dan niet gezamenlijk aan hebben gewerkt. Heerlijk is ook de cover "Come On Up to the House" van meester singer-songwriter Tom Waits. Een gospel getint countrybluesje net ook als het prachtige "Souls in the Water" waarop Brandon zijn kunstjes op de harmonica kan laten horen. Die andere cover "Watch Yourself" is er eentje van Marion Walter Jacobs aka Little Walter en ook daarop zal dhet bespelen van de "Mississippi Saxofoon" door Santini een grote rol hebben in gespeeld.

Beide hoofdrolspelers hebben hun kunnen in blues en aanverwanten al meer dan bewezen en openen hier op hun debuutalbm zeer bluesy met "Glad To Be". Een nummer dat zich meteen kenmerkt door Jeff Jensen's klankkleur. Het daaropvolgende "We Got A Thing Going On" komt de achtergrond van de Delta en Country blues van Brandon Santini te verraden. Santini speelde zo enkel jaren bij "Delta Highway" bluesband, die destijds veelal covers brachten van blues tot Southern rock.

Die zuiderse invloeden vinden we ook terug in nummers als "Back To Tennessee". Daar waar we Memphis soul terugvinden op "You Don't Love Me". Afsluitend krijge we nog wat Delta acoustic feeling met "I'm Going To Mexico". Heerlijk debuutalbum van deze "Tennessee Redemption". Het album wordt uitgebracht op het "Endless Blues Records" label van Mick Kolassa.

tracks:

01. Glad to Be
02. We Got a Thing Going On
03. Souls in the Water
04. Back to Tennessee
05. Leave My Body
06. See About Me
07. Come On Up to the House
08. You Don’t Love Me
09. Watch Yourself
10. I’m Going to Mexico

musicians:

Brandon Santini: lead vox on #2,4,6,9,10, harmonica
Jeff Jensen: lead vox on #1,3,5,7,8,10, guitar, backing vox
Bill Ruffino: bass
David Green: drums
Timo Arthur: guitar

additional musicians:

James Cunningham: percussion
Jared Dover: backing vox