© Rootsville.eu

The Blue Poets (US)
tiltle: All It Takes
music: Rock - Bluesrock
release date: september 12, 2019
label: Triple Coil Music
promo & marketing: It's All Happening (NL) mail
info artist: The Blue Poets

© Rootsville 2019


Met hun nieuwe album "All It Takes" maken de Hamburgse formatie The Blue Poets" een rauw en ongeremd statement. Dit album met daarop 9 originals komt uit op 13 september 2019. "The Blue Poets" draait in eerste instantie rond de stergitarist Marcus Deml maar wordt ook gedragen door de rauwe en zwaar beladen stem van zanger Gordon Grey.

"The Blue Poets" dat is geen zuivere bluesrock of rock maar hebben als singature hun eigen stijl. Grey's ruwe timbre geeft zelfs op de meest gevoelige momenten de sfeer weer terwijl de ritmesectie meer biedt dan de noodzakelijke basis. Deml schittert op het hele album met zijn eigen toon door zijn virtuositeit. Gewapend met alleen een Stratocaster en een Marshall wordt het weer duidelijk dat het geluid uit de vingers komt. Of het nu gaat om het riffs van het titelnummer of de 3-minuten durende solo van "Crawling" Deml slaagt er altijd in om een verhaal te vertellen met zijn gitaar.

Zwaar beladen lijkt de muziek op het album enorm tock in mindere mate ook ontspannend aan te voelen. "Angry Man" richt zich op de sociale woede waarmee we dagelijks worden geconfronteerd. "Crawling" weerspiegelt het gebrek aan kansen van sociale oorsprong, terwijl "Cyber Love" humoristisch omgaat met liefde in het digitale tijdperk. Met het afsluitende "The Day" willen deze "The Blue Poets" omgaan met hun eigen eindigheid. "All it takes" is een statement!

tracks:

01 Angry Man
02 Could have lived
03 All it takes
04 Crawling
05 Been here too long
06 Bad News
07 Mind your own business
08 Cyber Love
09 The day

musicians:

Marcus Deml: guitars
Felix Dehmel: drums
Gordon Grey: vocals
Phil Steen: bass